BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Anelka: Fener'den ayrılacağım!

Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı Nicolas Anelka transferde peşini bırakmayan İngiliz kulüplerine yeşil ışık yaktı ve Anelka 'Fenerbahçe'den ayrılacağım' dedi.

Abone ol

Newcastle’ın ardından Everton’ın da istediği Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı, "Bu yaz veya daha önce belki de Fenerbahçe’den ayrılacağım. Kulübüm de durumu biliyor. Kalmam gerekiyorsa kalacağım. Fakat ayrılık durumunda, İngiltere’ye gitmek istiyorum" dedi.

David Moyes bastırdı

Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı Nicolas Anelka transferde peşini bırakmayan İngiliz kulüplerine yeşil ışık yaktı ve sarı lacivertli kulüpten ayrılma sinyali verdi. Newcastle’ın ardından Everton da Anelka’ya kancayı taktı. Everton Teknik Direktörü David Moyes, Fransız futbolcuyu kadrosunda görmek istediğini ve 5 milyon Sterlin (11.6 milyon YTL) vermeye hazır olduklarını söyledi.

Transfer listesinde

İngiltere’nin The Sun gazetesine özel açıklamalarda bulunan Moyes, Anelka’nın transfer listesinde olduğunu ve Fransız futbolcunun forvette futbolcusu James Beattie ile birlikte iyi bir ikili oluşturacağını söyledi. Anelka’nın 12 ay önce Manchester City’den sarı lacivertli kulübe 5.3 milyon Sterline geldiği ve Everton’ın aynı rakamı ödemeye hazır olduğu belirtildi.

F.Bahçe’den ayrılacağım

Premier Lig’de 15. sıradaki Everton’ın Anelka’ya talip olduğu haberini duyuran gazete, Anelka’nın transferiyle ilgili şu sözlerine de yer verdi: "Bu yaz veya daha önce belki de Fenerbahçe’den ayrılacağım. Kulübümde benim durumumu biliyor. F.Bahçe’ye Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için geldim ve ilk turda mücadele ettik, ancak başarılı olamadık.

Gözü İngiltere’de

Eğer kalmam gerekiyorsa kalacağım. Fakat ayrılık durumunda, İngiltere’ye gitmek istiyorum. Büyük bir kulüpte oynama şansını yakalamak istiyorum ve bu yüzden de Fenerbahçe’de en iyi futbolumu sergiledim." Gazete haberinde, Anelka’nın 1999’da ayrılmadan önce 2.5 sezon formasını giydiği İngiliz kulübü Arsenal’de büyük isim yaptığının altını çizdi.

Haftalık 50 bin Sterlin

Ardından Real Madrid ve Paris Saint Germain’e giden Anelka’nın yaklaşık olarak 50 milyon Sterlin kazandığı ve ardından 2002’de 6 aylığına Liverpool’a kiralandığı belirtildi. Anelka’nın transferinin Moyes’in en büyük başarısı olacağına değinilirken, Everton’ı endişesinin Fransız futbolcunun haftalık 50 bin Sterlin istemesi olduğu ifade edildi.

Kaynak: