BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Anayasa Mahkemesi Başkanı Paralelci mi?

Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye yolu açan AYM Başkanı Zühtü Aslan paralelci mi sorusunun yanıtını Ahmet Hakan verdi.

Abone ol

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 'hak ihlali' kararı sonrası gözler AYM Başkanı Zühtü Aslan'a çevrildi.

Zühtü Aslan'ın gizli paralelci olduğu iddiası ortaya atıldı. Peki bu iddia doğru mu? Ahmet Hakan merak edilen sorunun yanıtını bugünkü köşesinde verdi.

"MİLLİ GÖRÜŞ/İSKENDERPAŞA ÇİZGİSİNDEN GELİR"

Ahmet Hakan, yazısında yakın zamana kadar Yeni Akit'te yazan Faruk Köse'nin açıklamalarına yer vererek tartışmaya son noktayı koyuyor:

"KISA bir süre öncesine kadar Akit gazetesinde yazılar yazan Faruk Köse, İslami kesim içinde yer alan araştırmacı yazarlardan biri.

Faruk Köse, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan için “Paralelci” imasında bulunulmasına itiraz etmiş.
Dediği şu:
“Zühtü abiyi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden tanırım. Milli Görüş/İskenderpaşa çizgisinden gelir. Zühtü Bey’le Hak-Yol Vakfı’na bağlı evlerde bir yıl kaldık. O mezun oldu, biz devam ettik. Paralel iması gerçeği yansıtmıyor.”

Bu tür zamanlarda Faruk Köse gibi dürüst insanların yürekli tanıklıklarına ihtiyaç duyulur. Allah razı olsun kendisinden."