BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Anayasa değişikliğindeki mayınlar!

Anayasa değişikliğine "Hayır" diyen MHP'nin eleştirileri sürüyor. MHP'li Bölükbaşı sert konuştu.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''AKP, anayasa değişikliği zorlamasıyla ülkeyi yangın yerine dönüştürmek istiyor'' dedi.

Bölükbaşı, Uşak'ta partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, referandumda anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesi halinde, ülkenin etnik ayrımcılıkla baş başa kalacağını iddia etti.

Türkiye'nin önünde ''mayınlı tuzaklarla dolu bir süreç olduğunu'' öne süren Bölükbaşı, şunları kaydetti:

''AKP, anayasa değişikliği zorlamasıyla ülkeyi yangın yerine dönüştürmek istiyor. Bugün ülkemizde milli kimlikler sorgulanır hale geldi, terör hortladı, etnik ayrıştırma arttı, yolsuzluk ve yoksulluk had safhaya ulaştı. PKK siyasallaştırılmaya çalışılırken, Türkiye değişik mecralara çekilmeye çalışılıyor. Bu gelişmeler ışığında AKP, kendi anayasa değişikliğini halka dayatıyor. İçerisindeki iki önemli madde ile PKK açılımının önünü açmaya, Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu ele geçirmeye çalışıyor. Kendi yargılanmalarının önüne geçmeye çalışıyor. Bunu yaparken kamuflaj maddeler ile halkı kandırıyor.''

Anayasanın 17 kez değiştirildiğini, 83 maddesinin yürürlükten kaldırıldığını dile getiren Bölükbaşı, ''AKP, kendine yandaş yargı oluşturmak, kendi çıkarlarına hizmet edecek yasalar çıkarmak için bu paketi hazırladı. Başbakan, iyi niyetli değil. Bu referandum AKP'den kurtuluş sürecini hızlandıracak'' dedi.