BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.397,88
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan mektup var

Anavatan Partisi, 7'den 77'ye herkese birer mektup göndererek seçimlerde oy kullanmaya davet etmelerini istedi.

Abone ol

Anavatan Partisi, sendika, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları genel başkanları ile sanatçı ve köşe yazarlarına birer mektup göndererek, üyelerini ve vatandaşları seçimlerde oy kullanmaya davet etmelerini istedi. Edinilen bilgiye göre, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun, gönderdiği mektupta, 2002 seçimlerinde 41 milyon 407 bin 15 kayıtlı seçmenden ancak 32 milyon 753 bin 386 kişinin oy kullandığını belirterek, bunun ''her 5 kişiden birinin Türkiye hakkında özlemleri, istekleri, şikayetleri ve nasıl bir Türkiye arzu ettiklerinin seçimlere yansımaması, demokratik sisteme dahil olmaması'' anlamına geldiğini kaydetti.

Her 5 vatandaştan bir tanesinin demokratik sisteme aktif olarak katılmamasının, demokratik siteme olan inancı, sistemin çalışma kapasitesini, verimliliğini ve gücünü azalttığını ifade eden Uzun, mektubunda şunları kaydetti: ''Demokrasi, ancak vatandaşların aktif katılımıyla güçlenecektir. İnandığımız bu sistemin ayırt edici özelliği olan halkın kendi kendini yönetmesi ve halkın kamu otoritesini denetlemesi de ancak katılımla mümkün olacaktır. Demokrasi, ancak halk ona dahilse vardır.İnanıyorum ki, halkımızı katılımcı demokrasi anlayışı içerisinde seçimlerde oy kullanmaya davet etmek, demokrasimizi ve sistemimizi güçlendirecek en önemli unsurdur.

Seçimlerde oy kullanacak olan herkesi, şu veya bu partiye değil ancak önce oy kullanmaya teşvik etmek, demokrasiye olan inancımızın bize yüklediği bir mesuliyettir. Anavatan Partisi olarak, biz de bu inançla, 'ülkenin sahibi sensin, boş verme oy ver' kampanyasını başlatarak, teşkilatlarımız aracılığıyla halkımızın tamamını, sandık başına giderek inandıkları partiye oy vermeye davet etmekteyiz. Bu inançla, konuya gereken hassasiyeti göstererek, bütün Türkiye'yi oy kullanmaya davet etmenizi istirham eder bu yönde bugüne kadar yaptığınız bütün faaliyetlerden dolayı teşekkür ederiz.''

Uzun, mektubu, işçi ve memur sendikaları, meslek odası kuruluşları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin genel başkanlarına ile köşe yazarlarına ve aralarında Orhan Gencebay, Tarkan, Ajda Pekkan, Cem Yılmaz, Ferhat Göçer ve Yavuz Bingöl'ün de bulunduğu çok sayıda sanatçıya gönderdiklerini bildirdi.