BIST 10.267
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.393,34
HABER /  GÜNCEL

20 altına satılan kız!

Yer Muş... Kaçarak jandarmaya sığınan genç kızın anlattıkları bir kabus gibi. O 20 altına satıldı!

Abone ol

Henüz 16 yaşında Yazgül Şakar... Muş'un Karaağıl beldesinden... İlköğretim'in 8. sınıfında okurken ailesinin şok eden kararını öğrendi...
Okuldan alındı, hiç tanımadığı biri ile evlendirildi. Üstelik resmi nikahlı filan değil... İmam nikahı ile Erzurum'un Çukuryayla köyüne, 25 yaşındaki Tekin Şen'e gelin edildi..

"Evlenmek istemiyorum, okumak istiyorum" çığlığını ailesi duymadı, duymak istemedi. Çünkü 20 altına Yazgül'ün geleceği satıldı. Genç kız bu zoraki evliliğe fazla dayanamadı. 6 ay sonra evden kaçarak Tekman Jandarma karakoluna sığındı.

Aile hakkında Bulanık Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Jandarma da genç kızı kendi isteği doğrultusunda ailesinden ayrı yaşayan abisi Erhan Şakar'a teslim etti.

Yazgül Şakar, en büyük hayalinin eğitimini tamamlamak olduğunu söyledi. Evlilik yüzünden okulundan ayrı kalan genç kız, artık ailesine güvenmiyor. Bu nedenle de devletin koruması altına girerek yatılı okula gitmek istiyor.

Yazgül şunları anlatıyor; "Beni okuldan aldılar. Zorla 20 altın karşılığında kocaya verdiler. Şu anda ağabeyimin evindeyim, ama o da askere gidecek. Bu yüzden sahipsiz kalacağım. Bir yatılı okula yerleşip devletin güvencesi altında eğitimimi tamamlamak istiyorum."

Baba Mehmet Nuri Şakar ise, kızı Yazgül Şakar'ı istemediği kişiyle evlendirdiği için pişman olduğunu söyledi. Başlık parası olarak aldığı 20 altınla da kızının evlilik masraflarını karşıladığını öne süren baba Şakar, "Pişmanım, çünkü bir çocuğun hayatını kararttım" dedi.//