BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

ANAVATANda yumruklu toplantı

Sağda birleşmenin ANAVATAN Partisi tarafındaki sıkıntı parti içinde yumruklaşmaya kadar gitti.

Abone ol

Sağda birleşmenin ANAVATAN Partisi tarafındaki sıkıntı dün kendini belli etmeye başladı.

Gelişmelerin ardından ilerleme kaydedilmemesi parti içinde sıkıntı yaratırken, bugün yapılan ANAVATAN Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı.

Genel Başkan Erkan Mumcu'nun MKYK toplantısına "Bunun son MKYK toplantısı olacağını sanıyorsunuz ama değil, ciddi pürüzler var, bunları aşmadan netice almamız söz konusu değil" diyerek başlaması üzerine söz alan eski Kayseri Milletvekili Halil Özsoy "Partiyi kapatıp rezil rüsva edecektiniz. Bunun böyle olacağı başından belliydi" dedi. Ortamı geren bu sözlere Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş sert tepki verdi. "Sen 1 yıldır ortada yoktun, şimdi niye bunları söylüyorsun" diyen Sarıbaş ile Özsoy arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. Partililer araya girerek Özsoy ve Sarıbaş'ı ayırdı.

Bunun üzerine söz alan partinin eski ve önemli isimlerinden Oltan Sungurlu, "Bu işin olmayacağını, işin iyiye gitmediğini biz zaten söylemiştik" dedi. Bazı partililer ise bu saatten sonra birleşmeden dönmenin partiye zarar vereceğini, CHP - DSP birleşmesinin önünü açtıktan sonra böyle bir manevranın toplumu olumsuz etkileyeceğini, bir an önce çare bulunması gerektiğini belirtti.

Kaynak : CNN Türk