BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi çıtayı yükseltti

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi'nin sahip olduğu mental genişleme düşüncesi ile dünyaya açıldığını belirtti.

Abone ol

Prof. Aydın, "Bu sene 500 örgün 1000 tanesi de açıköğretim öğrencisi olmak üzere 1500 öğrencimize öğrenim, barınma yardımı veriyoruz. Bizi tercih eden ilk 500 öğrenciye toplam 1. 200 lira barınma, kitap ve beslenme yardımı yapacağız." dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, bazı öğretim üyeleriyle beraber, Basın Bayramı vesilesiyle Anadolu Otel'de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, doğru tercih yaşam boyu kazandırır felsefesi içinde fırsatlar ve yenilikler getirdiklerini ifade ederek, ''Üniversite tarihinde ilk defa, en yüksek puanlı 100 açıköğretim öğrencisine aynı miktarda bin 200 lira yardım yapacağız. Başarılı bir şekilde öğrenimlerini devam ettirdikleri takdirde bu yardımlarımıza devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

"GEÇEN SENE YURTDIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERE 400 ÖĞRENCİMİZİ YOLLADIK"

Öğrencilerin yurt dışı eğitimi almalarının önemli bir uygulama olduğunu belirten Prof. Aydın, yurt dışında eğitim almanın, öğrencilerin vizyonlarını ve kendilerine güvenlerini artırdığına dikkat çekti.

Prof. Aydın, ''Erasmus Değişim Programı'yla geçen yıl 400'ün üzerinde öğrencimizi yurt dışına gönderdik. Ayrıca 80-100 arası öğretim elemanımızı yurt dışına gönderdik. Bu sayı oranında da yurt dışından öğretim elemanı üniversitemize geldi. Ayrıca, İngiltere ve ABD'deki değişik üniversitelerle yapmış olduğumuz anlaşmalar kapsamında, iki yıl üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimize yurt dışında lisans tamamlama, çift diploma ya da yüksek lisans yapma fırsatları getirdik.'' diye konuştu.

"AÇIKÖĞRETİM OKUYANLAR ÖRGÜNE GEÇEBİLECEK"

Prof. Dr. Davut Aydın, ayrıca, ikinci üniversite uygulamasını başlattıklarını ve şu anda üniversitelerinde okuyan ya da mezun olmuş bütün öğrencilerin Anadolu Üniversitesi'ne gelerek hiç bir sınava girmeden açıköğretim bürolarına kayıt yaptırmaları durumunda ikinci bir üniversite diploması alma imkânları olduğunu belirtti.

Prof. Aydın, ayrıca, 80 puan alan açıköğretim öğrencilerinin yatay geçişle örgün bölüme geçmelerini sağladıklarını belirterek, ''Bugüne kadar açıköğretime kayıt yapan öğrencilere sadece açıköğretimden mezun olma imkânı verilmişti. Biz de şimdi yaptığımız bu yeni uygulamalar ile sınavdan 140 puan alan öğrencilerimize diyoruz ki aldıkları puan ve sıralamaları ne olursa olsun, gelsinler açıköğretime kayıtlarını yapsınlar. Eğer başarılı olup 80 ve üzeri puan alıyorlarsa, aynı dalda yatay geçiş yapsınlar.'' dedi.

Aydın, ayrıca, yaptıkları incelemeler sonucunda 4 bin öğrencinin bu imkâna sahip olduğunu belirlediklerini söyledi. Aydın, yerleştirme puanlarının geçiş yapılacak programın taban puanı üzerinde olanların 80 puana gerek kalmadan yatay geçiş yapma imkânına sahip olduklarını ifade etti. Bu sistemin bir de örgün ayağı olduğunu vurgulayan Aydın, "Örgün öğretim yapan üniversiteler kontenjanlarını ilan ediyorlar. Örgün okuyanlar da açık okuyanlar da başvuru yapacak. En yüksek puana sahip olanlar seçilecek.'' diye konuştu.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YILDIZ ÜNİVERSİTE OLACAK

Gerçekleştirilen bu projelerle Türkiye'de bu dört alanda yetkili ve tescilli tek üniversitenin Anadolu Üniversitesi olacağını ifade eden Prof. Aydın, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla yatırımlarımızı bu alana kanalize ediyoruz. Bu, aynı zamanda araştırma, yatırım ve topluma kazandırmak demektir. Bu bağlamda bu tip mükemmelliyet projeleri üniversitemizi yıldız üniversite yapacaktır. Bu projelerle Anadolu Üniversitesi dünya üniversitesi olama yolunda hızla ilerlemektedir. Batı Avrupa'da başlattığımız projeler Rusya'dan Azerbaycan'a, Ortadoğu ve Balkanlara doğru giderek genişletiyoruz.''

Üzerinde çalıştıkları diğer projeler hakkında da bilgi veren Prof. Aydın, TRT ile yaptıkları anlaşma sonucu açılacak TRT eğitim kanalında, eğitim ve araştırma programları yapacaklarını belirtti. Prof. Aydın, THY ile yaptıkları anlaşma sonucunda ise THY'nin kendilerine ait uçakların bakımını yapacağını, THY tarafından gönderilen pilotların öğrencilere eğitim vereceğini sözlerine ekledi.

Aydın, THY ve İŞKUR ile ortaklaşa gerçekleştirmeyi planladıkları bir istihdam projesiyle, 300 kişiye iş imkânı sağlamayı planladıkları sözlerini ekledi.