BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 35,06
ALTIN 2.453,26
HABER /  GÜNCEL

Ana-kızın oyunu hastanede bozuldu

Boşandığı eşinden hamile kaldı. Ailesine söylemeye korktu. Kadının hareketleri şüphe çekince gerçek kısa sürede anlaşıldı

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü doğurduğunu öne sürdüğü bebeği mezarlığa gömdüğünü iddia eden kadın ile annesi gözaltına alındı. Mezarlıkta yapılan aramada bebek bulunamadı.

Evde yapılan aramada kadının bebeğin cansız bedenini evinde poşetin içinde sakladığı ortaya çıktı. Bebeğin ölü mü doğduğu yoksa öldürüldüğü netliğe kavuşmadı..

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, boşandıktan sonra ailesinden gizli olarak görüşmeye devam ettiği eski eşi Erdem A.'dan hamile kalan 24 yaşındaki Halime D.'nin 7 aylıkken evde gizlice doğurmak isteği bebeği ölü dünyaya geldi. Halime D.'nin, bebeğin cansız bedenini, annesiyle birlikte bir poşete koyup evinde sakladığı ortaya çıktı.

Boşandıktan sonra gizlice birlikte olmaya devam ettiler

Gebze'de oturan H.D., 2000 yılında Erdem A. ile evlendi. Bu evlilikten 4 ve 7 yaşında iki kızları olan çift, geçen Mart ayında boşandı. Ancak ikili, boşanmalarına rağmen ailerinden gizlice buluşarak birlikte olmaya devam etti.

Eski eşinden hamile kaldığını ailesine söyleyemedi

Eski eşinden hamile kalan Halime D., aile büyüklerinden tepkisinden korktuğu için hamile kaldığını kimseye bunu söylemedi ve ilerleyen aylarda bol kıyafetler giyerek durumunu sakladı.

7 aylıkken doğurdu

Halime D., birkaç gün önce de evinin banyosunda hamileliğinin 7'nci ayında erken doğum yaptı. Ancak iddiaya göre bebek ölü dünyaya geldi.

Doğumdan sonra kanaması durmayan Halime D., Gebze Devlet Hastanesi'ne gitti. Muayene sonucu kadının doğum yaptığını anlayan doktorlar, bebekle ilgili çelişkili bilgiler veren Halime D.'nin durumunu polise bildirdi. Gereken tıbbi müdehaleler yapıldıktan sonra polise ifade veren Halime D., önce bebeği Gebze Mezarlığı'na gömdüğünü söyledi.

Poşet içinde bulundu

Cumhuriyet Savcısı ile birlikte dün akşam gidilen mezarlıkta yer gösteremeyen ve bebeğini gömmediği anlaşılan Halime D.'nin, annesiyle birlikte ölü doğurduğu bebeğin cesedini, korktukları için poşet içinde evde sakladıkları ortaya çıktı.

Dünden bu yana Gebze Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına tutulan anne ile kızın ifadesi üzerine bebeğin poşet içindeki cesedi evde bulunarak otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Halime D. ile annesi ise sorgularının ardından bugün Adliye'ye sevk edilecek.

Ablayı sarsan hırsızlık zanlısı

[PAGE]

Samsun'da üç aylık evli bir kadının evine girerek kolundaki bilezikleri almak istediği iddia edilen kar maskeli kişi yakalandı. Zanlı, olayı, mağdurun kardeşinin planladığını söyleyince bu kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Liman Mahallesi'nde 3 aylık evli Elif Karasangüney'in (24) evine giren kar maskeli bir kişi, sprey sıkarak etkisiz hale getirmeye çalıştığı kadının kolundaki bilezikleri almak istedi.

Ancak spreyden etkilenmeyen Karasangüney'in bağırması üzerine korkarak kaçan şüpheli, olay yerinden uzaklaşmak isterken çevrede bulunan bir inşaatta çalışanlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Adının G.U. (27) olduğu belirlenen şüpheli, olayı mağdurun kardeşi E.K'nin (22) planladığını iddia etti. Bunun üzerine bu kişi de gözaltına alınırken, arkadaş olan şüphelilerin suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Bu arada, eve giren saldırganın, diğer zanlının ablasının evinden çıktıktan kısa süre sonra geldiği ve bilerek açık bırakılan kapıdan girdiği anlaşıldı.

Hangi ülkede gelin adaylarının yüzde 70'i hamile?

[PAGE]

Çin'de, evlilik öncesi istenmeyen hamileliğin verdiği utanmadan kurtulmak için yapılan zoraki evliliklerin giderek artığı ve bunun normal bir hal almakta olduğu bildirildi.

Çin'in resmi medyasında yer alan habere göre, Çin'deki bu değişimin artarak normal hale geldiği belirtildi. Chinanews'in haberine göre, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Yangjiang şehrindeki bir restoran sahibinin, ''Son iki yılda evlenen gelinlerin yüzde 70'i hamile'' söylemine yer verdi.

Haberde, çoğu hamile gelinlerin düğün sırasında bundan utangaçlık duymadıkları da belirtildi. Çin kültürü uzmanı Li, deneme evliliği fikrinin etkisiyle birçok gencin resmi evlilik için uygun olup olmadıklarını test etmek amacıyla evlilik öncesi birlikte yaşadıklarını söyledi.

Evlilik öncesi birlikte yaşamanın zoraki evliliği giderek olağan hale getirdiğini savunan Li, bunun Çin'deki geleneksel bekarlık anlayışına da meydan okuduğunu dile getirdi.

Chinanews'in anketine göre, çoğu kadın evliliğin bir bayan için en önemli şey olduğuna ve gelinin evlendiği zaman arkadaşları ve ailesinin önünde kendini en iyi şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor. Bununla beraber, bazı gençler ise hamileyken evliliğe aldırmıyor ve damadın hamile bir gelinle evlenmesini bir şeref olarak görüyor.

112 yaşındaki nine neyle besleniyor?

[PAGE]
Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan, beşinci kuşak torununu gören 112'lik Münevver Aygün'ün 125 torunu var.

Münevver Aygün'ün kızı Nebahat Eren (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır yatalak olan annesinin 24 yıldır kendisiyle yaşadığını belirtti.

Kemik erimesi nedeniyle yatalak olan annesinin başka rahatsızlığı olmadığını, çoğu zaman bilincinin yerinde olduğunu ve çok eski olayları hatırladığını söyledi.

Torununun torununu görmesinin annesini çok mutlu ettiğini kaydeden Eren, ''Annem asırlık çınar gibi. Ona bakabilmek bana nasip oldu. Annem 112 yaşında, 5 çocuğundan 3'ü hayatta. En büyük çocuğu 84 yaşında. Annemin 32 torunu, 78 torununun çocuğu, 15 torununun torunu olmak üzere 125 torunu var. Yaşlılığa bağlı kemik erimesinden başka sağlık sorunu yok. Doktorlar annemin iç organlarının 15 yaşında genç kızınki kadar sağlam olduğunu söylüyor'' dedi.

''ANNEM HİÇ İLAÇ KULLANMADI, HEP DOĞAL BESLENDİ''

Annesinin uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmesine ve hiç ilaç kullanmamasına bağlayan Eren, şöyle konuştu:

''Annem bugüne kadar hiç ilaç kullanmadı, hep doğal beslendi. Sofrasından yoğurdunu ve sütünü hiç eksik etmezdi. Şimdi ona ben bakıyorum. Ben de onun bu geleneğini devam ettiriyorum. Beslenmesinde yoğurdu, sütü ve balı hiç eksik etmiyorum. Annem haftada bir kez tüm gün uyuyor. Bu sürede hiçbir şekilde uyandıramıyoruz. Hiçbir şey yemeden bol su tüketiyor.''

Annesinin varlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Eren, ''İl dışında yaşayan torunları sık sık ziyaretine geliyor. Annemi en çok bu mutlu ediyor. Onun varlığı bizim için çok önemli. Allah bana ona bakabilmeyi nasip etti. Ona bakarken hiçbir şekilde zorlanmıyorum. O benim başımın tacı'' dedi.

Münevver Aygün'ü sağlık kontrolünden geçiren Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi doktorlarından Mehmet Kurhan, Aygün'ün sağlık durumunun çok iyi olduğunu, birçok yaşlıda görülen sağlık sorunlarının görülmediğini ifade etti.

Kurhan, ''Aygün'ün uzun yaşamasındaki en önemli faktör sağlıklı beslenip düzenli yaşamasıdır. Yaşlı kadında ülkemizde en büyük sorun olan obezitenin görülmemesi kalbinin son derece düzenli atmasını ve kan basıncının normal olmasını sağlıyor. Yaşın vermiş olduğu kemik erimesi sorunu yok. Kalbi son derece sağlıklı'' diye konuştu.