BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Amerikalının yüzüne tükürdü

Çuval baskınında o da vardı. Anılarını yazdı. Bakın o gün neler yaşanmış?

Abone ol

4 Temmuz 2003'te ABD askerlerinin düzenlediği "Süleymaniye baskınında" Türk askerleriyle birlikte başına çuval geçirilerek tutuklanan ve başından geçenleri "Çuval" adlı kitapta anlatan Todd, kitabının tanıtımı için geldiği İstanbul'da operasyon ve sonrasında yaşadıklarına ilişkin bir dizi iddiada bulundu.

Todd, "Amerikan askerlerinin başlarına çuval geçirilerek boğazlarına bıçak dayadığını, postallarıyla yüzlerine bastığını ve Ebu Gıreyb'deki gibi fotoğraf ve videolarını çektiğini" iddia etti.

'Amerikalının yüzüne tükürdü'

"Bağdat Cezaevi'nde Süleymaniye'deki Türk özel kuvvetlerinin başında bulunan Binbaşı Aydın'la yakın dost olduk ve birbirimize yaşadıklarımızı anlattık.

Binbaşı Aydın'ın gerçek kimliği bende her zaman saklı kalacak. Bana operasyon sırasında Amerikalı bir askerin kendisini binanın dışına çıkarıp yere yatırmaya ve kelepçelemeye çalıştığını, kendisinin de Amerikan askerinin yüzüne tükürdüğünü anlattı. Ondan sonra Amerikalılar Binbaşı Aydın'ı çok fazla tekmelemişler, hatta binbaşı tişörtünü çıkarıp bana sırtındaki yaraları gösterdi."