BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Amerikalı kız Samsun'da bulundu

Sosyal medya üzerinden tanıştığı sevgilisini görmek için Amerika'dan Samsun'a gelen 15 yaşındaki kız, ailesine teslim edildi.

Abone ol

ABD'nin Chicago şehrinde yaşayan 15 yaşındaki ABD vatandaşı C.T.K. adlı kız, sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı 5 aydır Samsun'da yaşadığı öğrenilen Iraklı 19 yaşındaki Hamid A.'nın yanına gelmek için ailesine haber vermeden uçakla İstanbul aktarmalı olarak dün Samsun'a geldi.

Anne Charısse D P., kızının kaybolduğunu ancak Facebook'tan yaptığı yer bildiriminde Türkiye'ye gittiğini ve Samsun'da olduğunu belirterek ABD Ankara Konsolosluğu'na başvurdu.

ABD Konsolosluğu, Samsun polisine bilgi verdi. Samsun'a gelen ABD'li anne, Gazi Polis Merkezi'ne kızının kayıp olduğu ve Samsun'da olduğuna dair başvuruda bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Kayıp Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu ABD'li C.T.K.'nin Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde Iraklı Hamid A.'nın evinde olduğunu tespit etti. Eve giden çocuk polisi, ABD'li kayıp kızı burada buldu. Iraklı genç ise ‘küçük yaşta kızı alıkoymak’ suçundan savcının talimatı doğrultusunda gözaltına alınarak, Gazi Polis Merkezi'ne teslim edildi. Kızı bulunan annenin Iraklı gençten şikayetçi olmadığı öğrenildi.

C.T.K.’nın kendi rızası ile gezmek için Samsun'a geldiğini ve Facebook arkadaşı ile buluşup dolaştıklarını, kendisinden şikayetçi olmadığını ve zorla alıkonulmadığını söylediği öğrenildi. ABD'li kızın Samsun'a geldiğinde yanında 26 Nisan 2015'te geri dönmek için biletinin bulunduğu tespit edildi. Anne-kız Gazi Polis Merkezi'nde buluştular. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.