BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Amerikalı arkeolog Spil Dağı'nda ölü bulundu

Amerikalı arkeoloğun ölüm nedeni araştırılıyor

Abone ol

Manisa'ya arkeolojik araştırma yapmak üzere gelen Boston Üniversitesi Öğretim Üyesi 27 yaşındaki Chad Michael Gillis Digregolio, Spil Dağı'nda ölü bulundu. İzinli gününde Spil Dağı'na giden arkeologla irtibat kuramayan arkadaşlarının ihbarı üzerine iki gündür sürdürülen çalışmalar sonucunda arkeologun cesedinin bulunduğu belirtilirken, ölüm nedeni ise araştırılıyor.

ABD'den bir grup ile Manisa'nın Salihli ilçesindeki Bintepeler mevkiine araştırma yapmak için gelen Boston Üniversitesi'nde görevli arkeolog Chad Michael Gillis Digregolio, mağaralara merakı olduğu için izin gününde 35 DUJ 12 plakalı aracı kiralayarak Spil Dağı'na çıktı. Kiraladığı aracı Spil Dağı'nın Çobanisa beldesi tarafına park ederek Spil Dağı'na tırmanan Gillis'ten arkadaşları salı günü saat 17.00'den itibaren haber alamayınca durumu İl Jandarma Komutanlığı'na haber verdi. Manisa Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İzmir AKUT, Manisa Acil Afet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünden oluşturulan özel ekipler çarşamba gününden bu yana arkeologu arama çalışması başlattı.

Spil dağındaki geniş alana yayılan ekipler Sülüklü göl civarında bulunan bazı tarihi kalıntıların yeni kazılmış olduğu belirlerken, burada ABD'li arkeologa ait ayak izlerini tespit etti. Manisa AKUT, UMKE ve 112'de görevli Dr. Bedri Bilge, "Sürekli kendisine ulaşılacak cep telefonunu arıyoruz. Cep telefonu yanıt vermiyor muhtemelen ya cep telefonunu düşürdü ya da bir yere düşerek yaralanmış olma olasılığı da mümkün. Eğer durum öyle ise bulmak biraz daha güçleşebilir" dedi.

Cep telefonuna cevap vermeyen ve bölgede iki baz istasyonu olduğu için yer tespiti tam olarak yapılamayan arkeolog Digregolio, çalışmalar sonucu bugün öğleden sonra ölü olarak bulundu. Arkeologun ölüm nedeni henüz öğrenilemedi.