BIST 10.168
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.462,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten Şahin'e 2. uyarı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir kez daha İçişleri Bakanı Şahin'i uyardı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, İdris Naim Şahin'in Diyarbakır'daki olayların ardından BDP'li milletvekilleri için yaptığı yorumu üst kapalı olarak eleştirdi.

"ZAVALLI" SÖZÜNE TEPKİ

Gazetecilerin "Uludere kurbanları için 'figüran' demiş ve siz tepki göstermiştiniz. BDP'li vekiller için de bu kez '18 tane zavallı milletvekili' yorumunda bulundu. Siz bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna daha önceki açıklamalarını hatıratarak yanıt verdi.

Siyasette rekabetin esas olduğunu vurgulayan Çelik, mücadelenin husumete dönüşmemesi uyarısını tekrarladı. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yaptığım tüm açıklamalarda kim olursa olsun siyasetin rekabetle yapıldığını ve siyasetin hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim. Ve bu rekabet asla nezaketi öteleyen bir uslüba dönüşmemeli. Rekabet nezaketten uzak olursa yola devam edemezsiniz. İster iktidar, ister muhalefet, ister bakan, ister milletvekili; hepimizin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor."

Hüseyin Çelik, Irak'ın hava sahasını tamamen Türkiye'ye kapattığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

YALAN BİR HABER

Çelik, ''Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılma süreciyle ilgili gelinen son nokta nedir? Ayrıca kongre sürecinde başka isimlere de teklif götürüldüğü yönünde bilgiler var. Bu isimler doğru mu'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Numan Kurtulmuş ile ilgili olarak daha önce MYK'da bu konu konuşuldu. Ben bu konuda hayretimi sizinle paylaşmak istiyorum. Şöyle bir haber çıktı, MYK'da Sayın Başbakan bu konuyu gündeme getirtiği zaman ben ve Sayın Bülent Arınç buna şiddetle karşı çıkmışız. Sayın Başbakan da bize demiş ki bugüne kadar hepimizin şahsi taleplerini aldım. Gereğini yaptım. Bugüne kadar benden talepte bulunmayan bir kişi vardır. O da Numan Bey'dir'... Biz de başımızı öne eğmekle kalmışız.

Ben hayretler içerisinde kaldım. Bunun neresini düzelteceğimi bilmiyorum. Sayın Bülent Arınç MYK üyesi değil, MYK toplantılarına katılmıyor. Birarada bulunduğu hiçbir toplantıda bu konu açılmadı. Hiç böyle bir şey söz konusu olmadı. Sayın Başbakan'ın da böyle bir beyanı olmadı. Bu tamamen hayal mahsulü, uydurma, yalan bir haber.''

Çelik, Numan Kurtulmuş ile yapılan görüşmeyle ilgili olarak, ''Bir bütünleşmeden söz edildi ama topyekun iki partinin birleşmesinden kimse söz etmedi. Başbakan da söz etmedi. Sayın Kurtulmuş da söz etmedi. Bu süreç devam ediyor'' diye konuştu. Çelik, ''biz demokratik değerler platformunda siyaset yapan, prensipleri olan bir partiyiz. Bu prensipleri kabul eden herkesin aramızda yeri var. Bizim prensiplerimizi kabul eden herkese bağrımız da, yüreğimiz de, kapımız da açıktır'' dedi.