BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Amerika'da iki hayat soldu!

ABD’ye dil öğrenmeye giden Betül ve Merve gölde boğuldu

Abone ol

ABD’nin Utah eyaletindeki Powell Gölü’nde ölü bulunan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Betül Eryıldırım ile Merve Tokel’in ölüm nedeni belirlendi. Betül Eryıldırım’ın babası Ali Eryıldırım, ABD’den konsolosluk yetkililerinin dün sabaha karşı arayarak, otopsi sonuçlarını kendilerine bildirdiklerini söyledi. Eryıldırım, “Otopsi raporunda ölüm nedeni ‘boğulma’ olarak ifade edilmiş. Diğer tüm ihtimaller araştırılmış, darp ve benzeri durumların olmadığı belirlenmiş’’ dedi. Los Angeles Başkonsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren baba Eryıldırım, “Bu yardımlar, kızlarımızın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini de hızlandırdı. Siyasi makamlar arasında kurulan irtibat sonucu cenazelerimizi daha kısa sürede toprağa verebileceğiz’’ diye konuştu. Başarılı bir öğrenci olan kızlarını her zaman desteklediklerini belirten Eryıldırım, Betül’ün mezun olduktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da büyükelçiliklerde çalışmayı istediğini anlattı.

ÖLÜMLERDE İHMAL OLABİLİR

Eryıldırım, şöyle konuştu: ‘’Betül ABD’ye gitme isteğini bizimle paylaşınca sonuna kadar destekledik. Gönderirken de hiçbir endişe duymadık. Engel olmayı asla düşünmedik. ‘Gitme’ deseydik sözümüzü dinlerdi. Telefonla ve internetle sürekli görüşüyorduk. Bir gün önce de kardeşi görüşmüş internetten. Ertesi gün izinli olduğunu ve arkadaşı Merve ile gezeceklerini söylemiş. Akşam da diğer arkadaşlarıyla o gölde buluşacaklarmış. Arkadaşları onlara ulaşamayınca polise haber vermişler. Ben kamyon şoförüyüm, beni aradıklarında şehir dışındaydım, yolda olduğum için oğlumun telefon numarasını verdim. Bu şekilde kızımızın vefat ettiği haberini aldık. Sağ olsun büyükelçimiz, başkonsolosluk ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri çok ilgilendi. Kızımın bilgisayarının çalındığına dair bazı haberler yapıldı. O Betül’ün bilgisayarı değil, Betül ile bir ilgisi yokmuş. İçimizde ihmal olduğu yönünde bir şüphe yok değil. Orada cankurtaran olduğunu da olmadığını da söyleyenler var. Ama üçüncü bir kişi olduğuna yönelik hiçbir delil yok.’’

BURADA ÇOK MUTLUYUM

Taraf’a konuşan Betül Eryıldırım’ın kardeşi Yusuf Eryıldırım, “Kardeşimle en son perşembe günü öğlen saatlerinde konuştum. Telefonda bana ‘burada mutluyum, iyi ki gelmişim, burası bana çok iyi geldi’ dedi. Kardeşim üç aylığına vize almıştı. Biletini alıp göndermiştik” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Merve Tokel (solda) ve sınıf arkadaşı Betül Eryıldırım, üniversite öğrencilerine ABD ve Kanada’da çalışarak ve gezerek İngilizce pratiği kazandırma fırsatı sunan Work and Travel programı kapsamında haziranda üç aylığına ABD’ye gittmişlerdi.