BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Durmaz'dan Suriye eleştirisi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, hükümetin Suriye konusunda dengeli bir politika yürütemediğini iddia etti.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Suriye'nin içişlerine karışılması halinde bu ülkenin Kuzey Irak'takine benzer bir yapı için Türkiye'ye düşmanlık edebileceğini söyleyen Durmaz, Esad rejiminin bu bölgeyi bilinçli olarak terk etmiş olabileceğini anlattı.

Partisinin Samsun İl Kongresi'nde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Suriye ile olan ilişkilerde denge kurulamadığını söyleyen Durmaz şöyle konuştu: 

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sık kullandığı bir cümle var, 'Men Dakka Dukka Esad' demişti. Yani 'Etme bulma dünyası, sen birilerine yaparsan onlarda sana yapar' diye. Aynısını şimdi 'Men Dakka Dukka Tayyip Bey' demek lazım. Siz Suriye'nin içini karıştıracak pek çok adımı atarsanız, eylemde ve fiilde bulunursanız, Suriye hükümeti de son bir hamle yaparak burada Kuzey Irak'takine benzer bir yapının Türkiye'ye düşmanlık edecek, Türkiye'yi çokça rahatsız edecek bir alanı onlara bilinçli bir şekilde terk etmiş olabilir. Nitekim karakolumuza yapılan saldırıda ortaya çıkan, roket atarlarının Suriye menşeli olduğu da ortaya çıktı. Bu tam da Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın ciddi ciddi üzerine durup düşünmesi ve ders alması gereken bir durumdur" diye konuştu.