BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Şandır sınırdaki çadırkentte!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Yayladığı'ndaki çadırkenti ziyaret etti.

Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP'ye tepki gösterdi. Şandır, "PKK saldırılarıyla yaşanan bu durumu, olağanüstü hal gibi kabul edip, Meclisi toplantıya çağırmak, PKK'nın propagandasına katkı vermektir." dedi.
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ile birlikte Suriyeli Türkmenlerin konakladığı Yayladağı 2 Nolu Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti. Çadırkent izlenimleri ve gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili soruya partilerinin herkesten önce cevabını net olarak verdiğini söyleyerek "Meclise gitmeyeceğiz." diye konuştu.
 
Türkiye'nin konuşmadan ziyade terörle mücadele etmesi gerektiğine işaret eden Şandır, şöyle devam etti:

"PKK saldırılarıyla yaşanan bu durumu, olağanüstü hal gibi kabul edip, Meclisi toplantıya çağırmak, PKK'nın propagandasına katkı vermektir. Türkiye'nin bölücü terör örgütüyle mücadelesini sulandırmaktır. MHP buna asla katkı vermez ve katkı vermeyeceğini herkesten önce Sayın Genel Başkanımız dile getirmiştir. Şimdi konuşma zamanı değil, terörle mücadele zamanıdır."
 
"ÇADIRDA YAŞAM ZOR, HASTA SAYISI ÇOK"
 
Suriye'nin Bayır-Bucak denilen bölgesinden Türkiye sığınan insan sayısının 50 bin olduğunu ve bu insanların sorunlarını yerinde görebilmek için Yayladağı 2 Nolu Kampı ziyaret ettiklerini söyleyen Şandır şöyle konuştu: "Çadırda yaşam zor. Hasta sayısı çok."
 
Kendilerinin dahil olmadığı bir savaştan etkilenen Suriyeli Türkmenler için daha büyük bir kamp hazırlanmasını talep eden Şandır şu bilgileri verdi: "MHP olarak Bayır-Bucak bölgesinden gelen Türkmenlerin Yayladağı'nda tutulmasını ve buradaki kampın büyütülmesini talep ediyoruz. Devletimiz en iyi imkânı sunmaya çalışıyor. Şartları gördük. Çadırda yaşam zor oldukça zor ve hasta sayısı fazla. Bu sorunları bütünüyle aşabilmek mümkün değil. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Kendisine sığınmış olanlara her türlü kolaylığı göstermek gücündedir. Umut ediyoruz ki, hükümetimiz, devletimiz gereken tedbirleri alarak, Türkiye'ye sığınmış bu insanları geldiklerine pişman etmezler."