BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ameliyathanede tecavüz skandalı!

Samsun'da bir hastanede şirket işçisi olarak görev yapan şahıs, aynı hastanede görevli bir kadına ameliyathanede tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Abone ol

Bir hastanede şirket işçisi olarak çalışan evli 2 çocuk annesi Ç.O. (29), yine aynı hastanede kendisi gibi özel şirket personeli olarak görev yapan H.A.'nın (32) kendisine gece nöbetinde hastanenin ameliyathanesinde tecavüz ettiğini iddia etti.

Ç.O.'nun polise şikayette bulunması üzerine H.A., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen H.A., bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

PARAŞÜT PİLOTUNDAN ŞAŞIRTAN İFADE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]PİLOTUN İFADESİ ŞAŞIRTTI

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Babadağ'dan atlayış yaptığı sırada paraşütten kayıp kayalıklara düşerek yaşamını yitiren Caner Güler ile birlikte uçan pilot Murat Sait Yeşilbaçar, "Atlayıştan önce kemerler takılıydı. Yolcu panik yaparak klipsleri açtı ve düştü. Ben suçsuzum" diye kendini savundu.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde eşi Miray Güler ile birlikte tatil yapan Makine Mühendisi 27 yaşındaki Caner Güler, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da geçen perşembe günü tandem (pilotla birlikte atlama) atlayış yaptı.

Havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütten kayan Güler, yaklaşık 700 metre yüksekten kayalıklara düşerek öldü. Caner Güler'in düşmesinin ardından uçuşunu tamamlayan yamaç paraşütü pilotu Murat Sait Yeşilbaçar, Belcekız Plajı'na iniş yaptı. Burada jandarma ekiplerine olayı bildiren pilot, gözaltına alındı. Yeşilbaçar ve görgü tanıklarının ifadesinden sonra kurtarma ekipleri, 6 saat sonra Güler'in cenazesine ulaşabildi. Kazanın ardıdan gözaltına alınan pilot Murat Sait Yeşilbaçar, 2 Eylül'de Fethiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'KLİPSLERİ YANLIŞLIKLA AÇTI'

Mahmekemede suçsuz olduğunu savunan Yeşilbaçar, 10 yılı aşkın bir süredir yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını ve bugüne kadar 5 binin üzerinde atlayış gerçekleştirdiğini söyledi. Kazanın olduğu 1 Eylül'de bir kaç uçuş daha yaptığını belirten Yeşibaçar, ifadesinde şunları kaydetti:

"Her yolcuma uçmadan önce bahsettiğim uçuş kurallarını Caner Bey'e de anlattım. Uçuş sırasında yolculara aletlere dokunmamasını söylerim. Kalkmadan önce ben ve şoförümüz son kontrolleri yaptık. Her şey normaldi. Havalandıktan sonra panik yapan yolcu yan taraflardan tutması gerekirken ön taraflardaki klipsleri tutup, kendisini geriye attı. Bu sırada klipsler açıldı. Yolcu yavaş yavaş aşağı doğru kaydı. Klipslerin açıldığını anladım ve hemen yolcuyu kendime ve yukarıya doğru çekmeye çalıştım. 3- 4 dakikalık mücadeleden sonra başarısız olduk."

'ELLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ BIRAKTI'

Caner Güler'e kendisini bırakmayacağını söylediğini anlatan Yeşilbaçar ifadesini şöyle sürdürdü:

"Çok panikledi. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım ve tekrar 'Seni bırakmayacağım' dedim. Ama elleri yorulduğu için yavaş yavaş bıraktı. Sonra da düşüş gerçekleşti. Ben uçuşumu tamamlar tamamlamaz, Belcekız Plajı'na koşarak olayı jandarmaya haber verdim. Hemen sonra da Ölüdeniz'deki jandarmaya ifade verdim. Bu suçta kastım yok. Caner Güler farkında olmadan, bilmediği için klipsileri açtı. Benim ihmalim yok, suçsuzum."

DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ FACİAYLA SONUÇLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]EĞLENCE KANA BULANDI

Büyükçekmece'de doğum günü partisinden dönen 2'si kız, 5 arkadaşın bulunduğu otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak takla atıp, bir inşaatın bahçesine düştü.

Kazada, ters dönen otomobilin altında kalan Uğur Savaş ve Baran Demirel hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Sinanoba Çarmıklı Caddesi Larasu Evleri Mevkii'nde meydana geldi. İddiaya göre, Büyükçekmece sahilinde bulunan bir barda buluşan 5 arkadaş, Merve Ezekay'ın 18'inci yaş gününü kutlamak için bir araya geldi. Bar çıkışı Siyabend Çam'ın kiraladığı 34 FA7463 plakalı otomobile binen gençler, Mimarsinan'a doğru yola çıktı.

Çarmıklı Caddesi'nde Çam'ın kullandığı otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Kaldırıma çarpan araç yükseldikten sonra inşaat halindeki bir binanın bahçesine düşerek ters döndü. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri ters dönen aracın altında kalanlardan Merve Ezekay, Aslı Toprak ve Siyabend Çam'ı yaralı olarak kurtardı. Otomobilin altında ezilen Baran Demirel ile Uğur Savaş'ın ise öldükleri belirlendi. Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedaviye alınırken, Demirel ve Savaş'ın cesetleri incelemelerin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Baran Demirel'i tanıdığını söyleyen Caner Buğday, "Çok hızlı gidiyorlarmış. Otomobil kaldırıma vurup şarampole yuvarlanmış. Araçta 2 kişi sıkışmıştı. Diğerlerini sağlık görevlileri çıkarttı. Baran, lise son sınıf öğrencisiydi" dedi 

KADINA ŞİDDETE KEZZAP BULAŞTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]BOŞANMAK İSTEYEN EŞİNİ ÖNCE TEHDİT ETTİ SONRA...

Yurdun çeşitli yerlerinden gelen kadına şiddet haberleri durmak bilmiyor. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanmak isteyen eşi tarafından tehdit edilen Rojda Karagöz kezzaplı saldırıya mağruz kaldı

14 yaşındayken kendisinden 6 yaş büyük A.K. ile görücü usulü evlendirilen Rojda Karagöz (21), yaşadığı şiddetli geçimsizlik nedeniyle 1.5 yıl önce eşini bırakıp baba evine döndü. Genç bu tercihiyle, kızı İrem'den mahrum bırakıldı. İstanbul'da esnaflık yapan koca A.K.'nın, eşinin boşanma isteğine tehditle karşılık verdiği ileri sürüldü.

Tehditlere rağmen eşine dönmeyen Rojda, 1 yıldan bu yana göremediği kızı İrem K. (5) ile görüşmek için Dağkapı semti eski Doğum Hastanesi karşısındaki Sur diplerinde sözleşti. Kızını beklemeye başlayan genç kadını parkta takip eden kimliği belirsiz 25 yaşlarında bir erkek, Rojda'nın karşısına geçip, "Al serinle" deyip elindeki pet şişe içerisinde bulunan kimyasal maddeyi genç kadının yüzüne döktü.

GÖZLÜĞÜ KURTARDI
Genç kadının bağırışları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar Karagöz'ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yoğun bakımda tutulan genç kadının yüzü, boyun altı ve kollarında yanıklar oluştu.

R.Karagöz yüzüne kimyasal madde atan şahsı tanımadığını belirterek yaşanan olayı şöyle anlattı: "Kızımı parkta beklediğim sırada daha önce hiç görmediğim bir şahıs arkama geçip çimlerde oturmaya başladı. Ben bu kişinin şüpheli tavırlarından ötürü sürekli arkama bakıyordum. Aradan 15 dakika geçtikten sonra bu şahıs önümde dikilerek, 'Çok sıcak al biraz serinle' deyip elindeki pet şişe içerisinde bulunan kimyasal maddeyi yüzüme döktü. Yüzüm ve vücudumda şiddetli bir yanma yaşandı. Yaşadığım olayı unutamıyorum. Aynaya bakmaktan utanıyorum. Gözümdeki gözlük sayesinde kör olmaktan kurtuldum."

'BENİ TEHDİT ETTİ'
Boşanma aşamasında olduğu eşinden daha önce tehditler aldığını söyleyen Karagöz, "İstanbul'da şu an çalışan çocuğumun babası daha önceleri beni birkaç kez 'Yaptığın yanına kalmayacak. Başına bir olay gelirse hiç şaşırma' diye tehditlerde bulunmuştu. Ancak bu olayın, ayrı yaşadığım eşimle bir ilgisi olup olmadığını bilmiyorum. Şahsı polislere tarif ettim. Öldürme kastı ile bana saldıran kişinin yakalanmasını istiyorum" diye konuştu.

BERGEN DE AYNI ACIYI YAŞADI
Asıl adı Belgin Sarılmışer olan ve 'Acıların kadını' olarak tanınan arabesk şarkıcısı Bergen'e sık sık şiddet uygulayan ve sahneye çıkmasını istemeyen imam nikâhlı eşi Halis Serbes tarafından 1982 yılında İzmir'de çalışırken kezzap atıldı. Serbes, olay sonrasında yakalanıp cezaevine gönderildi. Yüzünün güzelliği ile bilinen Bergen bu olayda sağ gözünü kaybetti ve vücudunun büyük bölümü yandı. Bergen, 1989 yılı Ağustos ayında 29 yaşındayken Adana Pozantı'da yüzüne kezzap atan boşandığı eşi Halis Serbes tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Memleketi Mersin'e defnedilen Bergen, 29 yıllık kısa yaşamına 5 longplay, 11 kaset ve 129 şarkı ile bir de video filmi sığdırdı.

KALKAVAN O CİNAYETİ KABUL ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

CİNAYETİ KABUL ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

Bağlarbaşı'nda cipiyle karşıya geçen büfeciye çarparak öldüren Arif Kalkavan, savcılıkta suçunu itiraf etti. Ağabeyini kaybeden Özkan, "Hastaneye götürse belki kurtulurdu" diye isyan etti

2008 yılında yol kenarında bekleyen Sinem Yalçın'ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan'ın ardından, "Arif Kalkavan Oğulları Denizcilik Grubu" sahibi Cafer Kalkavan'ın oğlu Arif Kalkavan da Bağlarbaşı'nda cipiyle çarptığı Özgür Korkmaz'ın (25) ölümüne neden oldu.

Arife gecesi meydana gelen olayın ardından tutuklanan Arif Kalkavan, savcılıkta aracının hızlı olduğunu kabul etti. Kalkavan şöyle ifade verdi: Orta şeritten gidiyordum. Yoldan geçen vatandaşa çarpmamak için en sağ tarafa doğru yanaştım. Önce durakladım. Araçta kuzenim ve kardeşim vardı. 100 metre daha ileri gidip orada arabayı durdurup geri geldim. Olay yeri kalabalıktı, ben bu olayı yaptığımı söyleyemedim. Hızım normal giden araçlardan biraz üstteydi. 80-90 civarında olduğunu zannediyorum. Işığa baktığımda sarı ışık yanıp sönüyordu. Ben yaya geçidi yoktu diye biliyorum. 2 sene önce alkollü araç kullanmam nedeniyle ikinci kere ehliyetime el konmuştu. Bu şekilde zaman zaman araç kullandığım oluyordu. Üzücü bir olaydır, herhangi bir talebim yoktur."

Kazada abisini kaybeden Özkan Korkmaz ise "Abim dünya iyisi bir kişiydi. Hayalleri vardı. Yakın bir zamanda evlenecekti. Ama kendini bilmez bir kişi gelip onu öldürdü. Öldürdü çünkü onu yaralı halde orada terk edip kaçtı. Kaza olabilir ama sen çarpıp neden kaçıyorsun neden yardım etmiyorsun. O kişiler kaçmayıp araçlarından inip yardım etselerdi belki de abim yaşıyor olacaktı. Suçlular gereken cezayı alana kadar davamızın peşinde olacağız" diye isyan etti. 

KÖPEKTEN KAÇARKEN KÖPRÜDEN DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KORKUSU YÜZÜNDEN CANINDAN OLUYORDU
 

Konya'nın Akşehir ilçesinde korktuğu köpekten kaçan işçi, 7 metrelik köprüden düştü.Edinilen bilgiye göre, Akşehir MEDAŞ İşletme Müdürlüğünde çalışan Emre Kılınç (27), Çimenli Mahallesi Boğaz Sokak'ta kendisini kovalamaya başlayan köpekten kaçarken 7 metre yüksekliğindeki köprüden düştü.

Yaralanan Kılınç'ı itfaiye ekipleri düştüğü yerden kurtardı.

Başından yaralanan Kılınç, Akşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 

AV TÜFEĞİYLE ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

NAMUS İÇİN DEDİ TETİĞİ ÇEKTİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir genç, annesini av tüfeğiyle öldürdü.Alınan bilgiye göre, 26 yaşındaki Nazmi B, Oba beldesine bağlı Babaoğlu Mahallesi'nde ailesiyle biirlikte yaşadığı evde, yatak odasında uyuyan annesi Rabia B'ye (55) ruhsatsız av tüfeğiyle üç el ateş etti. Rabia B, vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde öldü.

Nazmi B, olaydan sonra jandarma karakoluna giderek teslim oldu. Nazmi B, karakol önünde fotoğrafını çeken gazetecilere de, ''Yanlış bir şey yazmayın. Cinayeti namus için işledim'' dedi.

Olay sırasında evde olmayan Rabia B'nin eşi Hasan B. (67), gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile eşinin sık sık tartıştığını belirterek, ''Ama bunu neden yaptı bilmiyorum'' dedi.

Rabia B'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morguna kaldırıldı.

Nazmi B'nin karakoldaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

ESKİ EŞİNİN KOCASINI ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ

Mersin'in Silifke ilçesinde bir kişi, 3 yıl önce boşandığı eski eşinin kocasını bıçaklayarak öldürdü.

İşsiz olduğu belirtilen 38 yaşındaki Salim D., Saray Mahallesi'ndeki eski TEKEL binası yanında eski eşi Firdes Kümbet (35) ve bir ay önce evlendiği Murat Kümbet'le (35) karşılaştı.Salim D. ile yeni evli çift arasında henüz belirlenemeyen nedenden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Salim D., üzerinde taşıdığı bıçağı Murat Kümbet'in kalbine saplayarak kaçtı.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kümbet, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Eşi gözlerinin önünde bıçaklanan Firdes Kümbet de ''Bittim ben'' diyerek gözyaşı dökerken, kaçan Salim D. ise polis ekiplerince bir iş hanının çatısında yakalandı.Olayı duyarak hastaneye gelen Kümbet'in yakınları sinir krizi geçirirken, Firdes Kümbet'in eski eşi zanlı Salim D'den 3 çocuğu olduğu öğrenildi. 

KAVGAYI İZLERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

MERAKI HAYATINA MAL OLDU

Sivas'ta iki grup arasında çıkan kavgayı izleyen bir kişi silahla vurularak hayatını kaybetti.

Dikilitaş Caddesi üzerinde daha önce aralarında husumet bulunan iki grup, silahlı ve bıçaklı kavgaya girişti.Silahla iki el ateş edildiği öğrenilen kavga sırasında olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir berber dükkanı önünde bekleyen Sedat Yılmaz (40), göğsüne kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kavgada sırtından aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Ömer D, Numune Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada kavgaya karıştıkları öne sürülen 4 kişi, polis ekiplerinin çalışması sonucu Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkisinde içinde bulundukları otomobil durdurularak gözaltına alındı.Otomobilde yapılan aramada bir bıçak ele geçirildi. Polis ekipleri, olaya karışan silahın atılmış olabileceği düşüncesiyle çevrede arama yaptı.

Araç, yapılan incelemelerin ardından çekici yardımıyla Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kavgada silah kullanan zanlının başka bir araçla kaçtığının tespit edilmesi üzerine ekipler şehrin giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da kavganın gerçekleştiği bölgeye gelerek olay hakkında bilgi aldı.

ÜZERİNE TELEVİZYON DÜŞEN ÇOCUK ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

TELEVİZYON HAYATINA MAL OLDU

Osmaniye'de üzerine televizyon düşen kız çocuğu öldü.Alınan bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesi'nde, Zeliha Çenet (6), evlerinde, annesi Naime Çenet'in mutfakta olduğu sırada, salondaki televizyonun üzerinde bulunan oyuncaklarını almak istedi.

Sehpadaki televizyonun üzerine düşmesi sonucu yaralanan çocuk, ailesi tarafından Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zeliha Çenet, müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Küçük kızın cenazesi, asri mezarlıkta toprağa verildi.