BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Amazon'dan eşcinselleri sevindirecek adım

Online alışveriş devi, ünlü gay karşıtı Linda Harvey’in He's Not Gay: Another View on Homosexuality adlı kitabının sitesindeki satışına son verdi.

Abone ol

Online alışveriş devi, ünlü gay karşıtı Linda Harvey’in He's Not Gay: Another View on Homosexuality adlı kitabının sitesindeki satışına son verdi.

Mission: America adlı Hıristiyan örgütün de kurucusu ve başkanı olan Linda Harvey’in yeni kitabı tepkilere neden olmuştu.

Amazon’un, aldığı protesto mesajlarından sonra sanal raflarından kaldırdığı kitap tanıtım yazılarında anne-babalara şu soruları dikkate almalarını öğütlüyordu: “Bu kimlik vaat edilen özgürlüğü, bütünüyle yeni bir hayatın anahtarını sağlayacak mı?; bu kimlik gizliliğin yükünü mü kaldıracak—yoksa farklı bir türden mücadele mi başlatacak?; homoseksüel kimliğin görünürdeki tamamlanmışlığını aşacak başka bir ihtimal var mıdır?”

AMERİKA'NIN EN HOMOFOBİK KADINI

Linda Harvey öteden beri gayleri kapsayan bir eğitimin “çocuk istismarı” olduğunu iddia eden ve gay çalışanların işten çıkarılması gerektiğini savunan fanatik bir gay karşıtı olarak biliniyor.

Harvey, “Amerika’nın en homofobik kadını” olarak da niteleniyor.

Amazon ekim ayında da tecavüz, ensest ve hayvanlarla cinsel ilişki içeren kitaplara dikkat çeken bir rapor sonrasında binlerce “istismar temalı” e-kitabı sitesinden kaldırmıştı.


(Huffington Post & Radikal)