BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Amasya enerjide jeotermal dedi

Amasya'da düzenlenen Jeotermal Merkezi Isıtmalar konulu konferansta kenttin jeotermal enerji kaynakları masaya yatırıldı.

Abone ol

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, jeotermal enerjinin çevreci bir ısıtma metodu olduğunu belirtti.

Birliğin Amasya'da düzenlediği 3 günlük çalışmaları çerçevesinde Amasya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Jeotermal Merkezi Isıtmalar" konulu konferansın açılışında konuşan Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Amacımız üye belediyelerin jeotermal kaynaklarını en doğru şekilde kullanmak, yönlendirebilmek, bu çalışmalarda onlara rehber olabilmek ve yapılan uygulamalarda tecrübe paylaşımı sağlayabilmektir" dedi.

1800 konut jeotermalle ısınıyor

Jeotermal enerjide kesinlikle fosil yakıtlarda olduğu gibi doğaya bir gaz salınımı olmadığının altını çizen Bahçeci, "Jeotermal enerji bulunmaz bir nimet. Çünkü tamamen kendi özkaynağımız. Ayrıca son derece çevreci bir ısıtma metodu. Herşeyi kendimiz belirliyoruz. Fiyatınıda, kullanım şartlarını da belirlediğimiz bir kaynak. Biz, Kırşehir'de bin 800 konutu bu yöntemle ısıtıyoruz" diye konuştu.