BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Altyazılı tiyatro

Devlet tiyatrolarının bir sahnesinde yer alan Kırgız oyuncuların diyalogları Türkçe aktarıldı.

Abone ol

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında, sahne alan Kırgızistan Devlet Tiyatrosu oyuncularının diyalogları, Türkçe olarak bir perde aracılığıyla izleyicilere yansıtıldı. Kırgızistan Kültür Bakanı Sultan Rayev de oyunu izledi.

Adana Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde düzenlenen festival kapsamında, Kırgızistan Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Shakespeare'in ''Kral Lear'' adlı oyununu sahneledi.

Gururlu ve bencil bir kral olan Lear'ın, ''kendisini ne kadar sevdiğini'' ablaları gibi abartılı dille açıklamaması üzerine öfkeye kapılarak kızı Cordelia'yı ürgüne göndermesini ve kızının düşmanlarınca öldürülmesini konu alan oyun, sunumuyla da farklılık yarattı.

Kırgızca sahnelenen oyunda, izleyicilerin konuşulanları anlayabilmesi için diyaloglar sahneye konulan perdede Türkçe olarak projektörle yansıtıldı.

Kırgızistan Kültür Bakanı Sultan Rayev'in de izlediği oyun, tiyatro severlerin beğenisini topladı. Oyunun ardından Adana Devlet Tiyatrosu Müdür vekili Dara Tan, Kırgızistan Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Kırgızbay Osmonov'a plaket sundu. Oyuncular ise günün anısına Tan'a kaftan hediye etti.

Bakan Rayev ile davetliler, daha sonra fuayedeki Kırgız sanatçılarının resimlerinden oluşan sergiyi gezdiler.