BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,22
HABER /  POLİTİKA

Altınokun kaseti Ergenekonda

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a ait olduğu iddia edilen o kaset, Ergenekon iddianamesine girdi.

Abone ol

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un var olduğu iddia edilen kaseti Ergenekon soruştarmasına girdi. Bugün açıklanan ikinci iddianemede Altınok'un kasetiyle ilgili de bölümler var.

İkinci Ergenekon İddianamesi’nde Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz’den sonra dört numaralı sanık olan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un 24 Aralık 2003’te, yani beş yıl önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında yapılan görüşmede konuşulanlar yer aldı. Buna göre, Hasan Atilla Uğur Altınok’la önce 2004 yerel seçimlerini görüştü. “Seni mi Melih’i mi aday gösterecekler?” sorusuna Altınok’un “Sistem diğer türlü paylaşım üzerine devam edecekse öbür adam çok uygun bu işe zaten profesyonel yani. Onu eğer niyetleri ekarte etmekse belki bi dışarıdan bakanlık makanlık verebilirler” dediği bildirildi.

“MELİH SİYASETİNDE BAŞBAKANI OLMAK İSTİYOR”

İddianame metnine göre görüşmenin devamında Turgut Altınok'un (“Melih her pu…… yaptı baktı ki AKP’yi durduramadı muvaffak olamadı Demokrat Partiyi için her şeyi yaptı”, “10 trilyon para harcadı, 39 il'e gitti toplantı yaptı, il teşkilatlarına gitti müteahhitlere paylaştırdı, para verdi açtırdı hiç harcamadıysa o zamanın parasıyla 10 trilyon para harcadı”, “Melihin korkusu şu. Melih Gökçek Belediye Başkanı olmazsa Melih’ ten sonra sisteme uymayan bir … adam gelse Melih cezaevine girer”, “Ama sisteme uymayan birisi gelse. İki Melih tabi siyasetinde başbakanı olmak istiyor. Allah korusun Cem Uzan’ı da pabuçu beş sefer giydirir”) gibi sözler söylediği bilgisi de yer aldı.

ALTINOK'UN KASETİ İDDİASI

Davanın dört numaralı sanığı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un 2003 yılındaki bir konuşmalarında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a, “Melih senin bu kasetle ilgili diyor ki kadınla diyor yanında çalışan bir kadınla geçen bir senaryoyu kasete çekmişler bu kaset polisin eline geçmiş. Bir ara diyor bunun iyice zayıflamasının nedeni bu diyor” ifadesini kullandığı kaydedildi.