BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Altın fiyatlarında korkutan rapor!

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken Credit Suisse bir rapor yayınladı. Bu rapora göre altın fiyatları daha da düşerek 1,270 dolara kadar inebilir.

Abone ol

İNTERNET HABER -Credit Suisse Group AG'nin teknik analizine göre, altın, Ocak ayından bu yanaki yüzde 19'luk kaybını, grafiklerdeki "baş ve omuz" formasyonunun satışların süreceğini işaret etmesi ile birlikte, daha da genişletebilir.

Credit Suisse teknik analistleri David Sneddon ve Christopher Hine, raporlarında, altının, Haziran ayının sonunda başlayan yukarı trendinden gelen bir destek seviyesi olan 1,360 dolarınaltına indiğini kaydetti. Analistler, düşüşün küçük çaplı bir baş ve omuz formasyonu zirvesine neden olabileceğini belirtti. Baş ve omuz formasyonu, bir grafikte birbirini izleyen ve ortadakinin diğerlerinden daha yukarıda olduğu üç zirveden oluşuyor. 

Raporda, fiyatların daha da düşerek, Fibonacci Analizine göre, Haziran-Ağustos rallisinin yüzde 38.2 düzeltme seviyesi olan 1,337 dolara gerileyebileceği kaydedildi. Analistler, bu seviyenin kırılmasının, metali 1,270 dolar sevieysine düşürebilecek daha geniş çaplı bir ayı trendinin yeniden başlamakta olduğunu yolundaki senaryoyu güçlendirmesi gerektiğini belirtiyorlar. 

Altın Nisan ayında, Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte teşvikleri azaltabileceği endişesi ile ayı piyasasına girdi.