BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

7 Ekim altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

GCM Menkul Kıymetler (http://www.gcmforex.com) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Geride kalan hafta yatırımcıların ABD’deki gelişmeler nedeni ile  zaman zaman kararsız kalmaları Altın fiyatlarında da dalgalanmaların görülmesine yol açtı. Haftanın son gülerine doğru ise bant hareketi  daha dar bir alan içerisinde kalmayı sürdürdü. Emtia, bollinger bandının orta noktası olan 1328 direnci altında kalmayı devam  ettirirse, değerli maden fiyatında düşüşlerin süreceği beklenmektedir.  

Altında 1325 direnci ve 1305 desteği arasındaki bant hareketinin  dışına çıkılması halinde fiyat hareketlerinin hız kazanabileceği  söylenebilir. 1305 desteğinin kırılması halinde 1293 desteği  hedeflenebilecekken, 1325 direnci üzerinde ise 1328 ile bollinger  bandı ve aynı zamanda kanalın üst noktası test edilebilir.

Pivot 1328 Destek: 1305-1293-1283 Direnç 1325-1328-1338

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr )  Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik verileri açıklanamazken FOMC  üyelerinin yaptığı açıklamalar piyasalarda volatiliteyi yükseltiyor.  

Minneapolis Fed Başkanı Kocherlakota, Fed'in aylık 85 milyar Dolar’lık  tahvil alım programının Amerikan ekonomisini hükümetin son günlerdeki  kısmi kapanmasına karşı koruduğunu ve büyümenin rekor seviyedeki  teşvikleri geri çekmek için henüz yeterli olmadığını açıkladı. ABD’de  borç tavanı ile ilgili süreçte Cumhuriyetçilerden yumuşama sinyali gelirken Dolar değer kazanabilir. Altında 1335 Dolar seviyesinden 1302  Dolar’a geri çekilme gözlemlenebilir.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta Salı gününden bu yana ABD'nin  borç tavanı krizi yakından takip edilmekte. ABD'de hükümetin son 17  yılda ilk kez kapanması, Cuma açıklanması planlanan aylık tarım dışı  istihdam ve işsizlik oranı verileri dahil, bu hafta bazı ekonomik  verilerin açıklanmasının ertelenmesine neden oldu. ABD Beyaz saray kanadında ise Obama krizi çözmek adına her iki parti liderini bir  araya getirmiş olmasına rağmen bütçe konusunda bir sonuç alınamamıştı.  

Amerikan Hazine Bakanı Lew, bu haftanın başlarında son sıra dışı  önlemleri kullanmasının ardından borç limitine ulaşılmasını önleyecek  başka tedbirinin kalmadığını söyledi. Bu sebeple 17 Ekime  yaklaşıldıkça, bütçe ve borç tavanı sorununun çözülememesi,  piyasalarda endişeye sebep olurken, ABD’nin kredi notunu etkileyebileceği söylentilerine neden olmakta.

Diğer taraftan, ABD’de  Eylül sonundan itibaren, bir ülkenin riskliliğini gösteren 2 yıllık ve 5 yıllık CDS rakamlarında bu borç tavanı ve kamu kapanışı nedeniyle  artış olduğunu görmekteyiz. 17 Eylüle kadar borç tavanı sorununun  çözülememesi tam olarak ABD’nin iflas bayrağını çekmesi anlamına  geliyor ki bu da olayın ciddiyetini fazlasıyla gösteriyor. Bu etkenler  genel olarak Altın fiyatlarında FED'in tahvil alımını azaltabileceği  beklentileri ile satışların ön planda uzun süre kalmasını engellese de  piyasalarda borç tavanı sorununun yakın zamanda çözülebileceği  beklentilerinin yoğun olmasından dolayı Altın'daki yükselişler de  sınırlı kalmakta.

Geçtiğimiz hafta Salı günü ABD kamu kapanışını  piyasaların olumsuz algılamaması ile orta vade yükseliş trendinin  kırıldığını gördüğümüz Altın fiyatlarında FED'in tahvil alımını azaltmaktan çekinebileceği beklentileri ve ABD'de zayıf açıklanan ADP  Tarım Dışı verileri ile 1322 Dolar seviyelerine tekrar yükselişler  görmüştük. Çarşambadan itibaren 1300-1305 destek bölgesi ile 1322-1325  direnç bölgesi arasında sıkışan Altın fiyatlarında bu sabah itibari  ile işlemler 1314 seviyesinden devam etmektedir. Yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1322,5-1325,5 seviyelerinden satış  pozisyonu açmalarını, 1327,5 seviyesinin üstünü stop loss olarak  belirlemelerini ve aşağıda 1317,5 - 1312,5 seviyelerinin  hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Bugün açıklanacak ABD Tüketici  Kredileri Değişimi verisi takip edilmelidir.

ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ALTIN (Yön Arayışı Sürüyor)  

Altının belli bir süredir 1305 USD ve 1320 USD arasında konsolide  olduğunu görmekteyiz. Bir yandan ABD’de hükümetin kısmen kapalı olması  sebebi istihdam verilerinin açıklanmaması, bir yandan borç tavanı  sorunun getirdiği belirsizlik altında yön arayışına sebebiyet vermiş ancak altın 1305 USD ve 1320 USD seviyeleri arasında dalgalanmaya  devam etmiştir.

Bugün ABD tarafında tek önemli veri tüketici kredileri verisi iken  borç tavanı tartışmaları altın üzerinde etkili olması beklenmektedir. Teknik açıdan ise 1305 USD ve 1320 USD seviyeleri arasında işlem  gören altın bu seviyeleri uzun süredir kıramamaktadır. Altının bu seviyelerden birini kırması durumunda kırdığı yöne hareket etmesi  beklenebilir. Bu kapsamda altının 1305 USD desteğini kırması durumunda  1290 USD seviyesini, 1320 USD direncini kırması durumunda ise 1330 USD  ve 1342 USD seviyelerini hedeflemesi beklenebilir.  

Direnç: 1320 - 1330 - 1342 Destek: 1305 - 1290 - 1275.