BIST 10.272
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.408,33
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, Doğana meydan okudu

Fatih Altaylı Doğan Grubu'na meydan okudu. Sabah'ın devrini şampanya ile kutlayanlara bir çift lafı var.

Abone ol

Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın ne söyleyeceği merak ediliyordu. Susup gelişmeleri izleyecek miydi yoksa çizdiği hedefleri gerçekleştirmeye devam mı edecekti? O, ikinci şıkkı tercih etti.

Altaylı dedi. En büyük rakibi Doğan Grubuna da meydanın boş olmadığını ve olmayacığını şu sözlerle dile getirdi:

"Aynı kararlılık, aynı rekabet hissi Türk medyasında tekelcilik rüyası görenlerin hayallerini yıkacağız. SABAH'a el konulmasını şampanya ile kutlayan rakiplerimiz "müsterih" olmasın. Biz buradayız. Medyayı onlara bırakmayacağız. Aynen dün olduğu gibi."

Altaylı'yı böylsine iddialı konuşturan ise TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün verdiği editoryal garanti oldu. Sabah'ı iç işlerine karışmayacağı garantisini alan Altaylı, telefonla kendisini arayan Ertürk'e söyledikleri 3 konu hayli çarpıcıydı:

"Birincisi geçmişin hortumcularının SABAH'a gelmelerini istemem. İkincisi SABAH'ı batırmak isteyenlerin SABAH üzerinde oyun oynamalarına izin verilirse burada olmam. Üçüncüsü medyadaki rakibimizi geçme yolundaki çabalarımız sürmeli. Ben ve arkadaşlarım iddiasız bir gazete yapamayız. Bunun için editoryal bağımsızlık şarttır."