BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.413,38
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş, Vay anasını dedi

Esir kizini Türk halkı nasıl görüyor? Emekli Tuğgeneral Kılıçarslan'a göre vatandaş İran'ı sevmese de tuttu.

Abone ol

Irak'ın Süleymaniye kentinde 4 Temmuz 2003'te yaşanan ve Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği baskın sırasında Özel Kuvvetler Komutanı Yardımcısı olan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan İran'ın elindeki İngiliz askerlerin, tutum ve açıklamalarıyla ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu:

Vatandaş, 'Vay anasını' dedi
"Türkiye'de halk, Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamında, Saddam'ı sevmese bile onun arkasına geçti. Aynı şey bu olayda da oldu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı sevmeyen Türk halkı, İngiltere'ye karşı yapmış olduğu bu hareketten dolayı ona sempati duydu.

'Vay anasını, biz yapamıyoruz, adam ne iş yaptı' dedi. İran'ın yaptığı yanlış. İlgili ülkenin askerlerini, kendi ülkesine karşı kullanmaya yönlendiriyor. Askerliğin bilinen evrensel kurallar içinde olmaması gereken bir konu. Onurlu bir duruş olması lazım esirler arasında. İlgili ülke de, esirlere onur ve haysiyetini kırmayacak şekilde davranmalı."

Emekli Orgeneral Kemal Yavuz da İngiliz askerlerinin İran'ın propagandasına alet olduğunu belirterek, "Bunun hesabını mutlaka sorarlar, döndükten sonra yargılanırlar. Rehinelerin kendilerine yapılan baskıyı reddetmesi lazım. İran'ın tutumu da yanlış" dedi.