BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABD, Arababistanın kulağını çekti

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Irak'ta ABD'yi işgalci görünce ortalık karıştı. Rice telefona sarıldı ve müttefekini uyardı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Irak'taki ABD varlığına atfen ''gayrimeşru yabancı işgal'' nitelemesini kullanmasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, yaptığı açıklamada, Rice'ın El Faysal'ı aradığını ve olumlu bir konuşma yaptıklarını söyledi. McCormack, görüşmeden, ABD-Suudi Arabistan ilişkilerinin her zamanki gibi iyi ve sağlam olduğu sonucunu çıkardıklarını ve ortak menfaatlere sahip olduklarını belirtti.

Rice, geçen cuma da Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Adil El Cubeyr ile görüşmüştü. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, geçen hafta yaptığı açıklamada, Irak'taki ABD varlığını, ''gayrimeşru işgal'' olarak nitelemiş, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El Faysal da bu açıklamaya ''Bir ülke topraklarında yabancı askerlerin varlığı işgal değilse nedir?'' sözleriyle destek çıkmıştı.