BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Altaylı: Başına gelenlere sevinenler var ama Trump giderse...

Son günlerin en önemli gündem maddesi ABD Başkanı Trump'ın görevden alınabilme ihtimali. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Trump'ın düşürülmesinin Türkiye'nin pek de çıkarına olmadığını yazdı.

Abone ol

ABD'de Trump hakkında devam eden soruşturmada flaş gelişmeler yaşanırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ABD Başkan'ı Trump'ın düşürülmesinin ihtimal dahilinde olduğunu yazdı. Türkiye'de bu gelişmeye sevinenler olduğunu ifade eden Altaylı, Trump'ın görevden alınmasının Türkiye için iyi bir gelişme olmadığını belirtti. Altaylı ayrıca Trump giderse yerine gerilimi tırmandıran Başkan Yardımcısı Pence'nin geleceğini de ifade etti.

Altaylı'nın bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

Başkan Trump’ın Amerikan adaleti tarafından köşeye doğru itilmesi Amerika’daki aklı başında herkesi mutlu eden bir gelişme. ABD’de devlet yapısında büyük bir çöküş olduğu su götürmez bir gerçek gibi görünse de, en azından hala bir “Yargı” var gibi duruyor.

"TÜRKİYE'NİN LEHİNE DEĞİL"

Türkiye’de ise kimileri Trump’ın başına gelenlere seviniyor, bunu Türkiye’nin lehine bir gelişme olarak görmek istiyor. Oysa durum pek de böyle değil gibi.

"TRUMP'IN BRUNSON'A HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYACI VAR"

Amerika ile ilgili en doğru yorumları yapan ve tahminleri pek de şaşmayan Hakan Akbaş “Tam aksine, Trump’ın Brunson’a şimdi her zamankinden daha çok ihtiyacı var” diyor mesela.

Bundan "Türkiye’nin eli güçlenir ve pazarlık daha rahat yapılır" anlamı da çıkarmayın. Trump’ın Brunson’ı alma karşılığında Türkiye’nin taleplerini karşılama gücü de aynı oranda zayıflıyor bu arada. Trump’ın başkanlıktan düşürülmesi ihtimali de ayrı bir mevzu.

TRUMP GİDERSE PENCE GELECEK

Sakın kimse “Çılgın gibi hareket eden Trump gider, ilişkileri toparlarız” diye düşünmesin. Trump giderse ABD Anayasası gereği yerine Başkan Yardımcısı Pence gelecek ve dönemi tamamlayacak. Brunson krizini en üst seviyeye tırmandıran açıklamanın Pence’den geldiğini de unutmayın.