BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Vladimir Putin ABD'ye meydan okudu! Ters tepecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin ülkesine karşı aldığı yeni yaptırım kararlarının işe yaramayacağını belirterek, “Rusya gibi bir ülkeye yaptırım uygulamanın hem beyhude hem de ters tepecek bir çaba olduğunu” vurguladı.

Abone ol

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Soçi'de basın toplantısı düzenleyen Putin, ABD'nin Rusya karşıtı yeni yaptırım kararlarına ilişkin bir soru üzerine, "Bu tür eylemler, özellikle de Rusya gibi bir ülkeye karşı kullanılıyorlarsa, beyhude çabadır ve istenen amaca da ulaşmazlar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Rusya'ya karşı yaptırım uygulamasını ABD Başkanı Donald Trump'tan daha çok isteyenin, ABD'deki egemen güçler olduğunu söyleyen Rus lider, “yönetici sınıf” olarak isimlendirdiği bu kesimin, Rusya'ya yönelik yaptırım politikasının bir sonuç getirmeyeceğini anlamasını umduğunu da sözlerine ekledi.

Sputnik’in haberine göre Putin, "ABD ortaklarımızın bunu günün birinde anlayacağını ve normal bir biçimde işbirliği yapmaya başlayabileceğimizi umuyorum" dedi.

NE GİBİ KARARLAR ALINDI: ABD son olarak, “Rusya'nın kötü amaçlı siber eylemleri nedeniyle uygulanan yaptırımlardan etkilenmemesi için başka bir Rus şirkete yardım ettikleri” gerekçesiyle iki Rus ve bir Rus şirketine yaptırım kararı almıştı. Bu yaptırım kararının açıklanmasını, ABD'nin ayrıca, BM yaptırımlarına rağmen Kuzey Kore'ye rafine petrol ürünleri transfer edilmesiyle ilişkisi olduğunu iddia edilen Rus gemicilik şirketlerine yönelik yeni yaptırım kararları alması izlemişti.

GÖRÜŞMENİN YARARLI OLDUĞUNA İNANIYORUM: Diğer taraftan Putin, ABD Başkanı Trump'la temmuz ayında Helsinki'de gerçekleştirdiği görüşmeyi bir defa daha “yararlı” olarak nitelendirdi: "Görüşmenin yararlı olduğuna inanıyorum. Kimse (ABD ile aramızdaki) tüm tartışmalı konuların iki saat süren bir görüşmede çözülmesini beklemiyordu."

İKİ ÜST DÜZEY GÖRÜŞME: Putin'in bu açıklaması, Trump'la temmuzdaki görüşmesinden beri Rusya ve ABD arasında gerçekleşecek ilk üst düzey görüşmeden önceki gün geldi. Zira yarın Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Cenevre'de bir araya gelecek.