BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Alo ben Başkan'

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her gün 20 vatandaşı telefonla arayıp hal hatır soruyor.

Abone ol

Köşker, telefonla görüştüğü vatandaşları makamına çay içmeye davet ediyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sokaklara çıkan ve mesai saatine kadar yüzlerce esnaf ziyaret eden Başkan Köşker, vatandaşlara ulaşmanın her yolunu deniyor.

Gebze genelinde telefon numarası araştırması yaptıran Köşker, daha çok Gebze'nin kenar mahallerinde yaşayan vatandaşların cep telefonlarını aldı. Her gün 20 cep telefonu numarasını kendi seçen Köşker, akşam 22.00'dan sonra tespit ettiği 20 cep telefonunu kendi cep telefonuyla arıyor. Karşısına çıkan kişiye ismiyle hitap edip "İyi akşamlar. Ben Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker. Nasılsınız?" diye soran Köşker, vatandaşlarla uzun uzun sohbet ediyor.

Vatandaşlara mahallelerin meselelerini, belediyenin çalışmalarını ve sıkıntılarını soran Köşker, herhangi bir şikayet aldığında ertesi sabah belediye ekibini o bölgeye yönlendiriyor. Telefon görüşmelerinde ilginç diyalogların yaşandığını belirten Köşker, "Çoğu zaman insanlar belediye başkanının aradığına inanmıyor.

Bir arkadaşının veya akrabasının şaka yaptığını sanıyor. Vatandaşları ikna etmem bazen epeyce zaman alıyor. Ama sonunda belediye başkanı olduğuma inandırıyorum. Çok güzel sohbetlerimiz oluyor. Bazı vatandaşların bir meselesi olduğu halde, 'Başkan benimle görüşmez' diye düşünüp belediyeye gelmediğini öğreniyorum. Aramalarım kimi zaman vatandaşların en çok sıkıntılı olduğu ana denk geliyor.

Tesadüfen birçok önemli meseleyle karşılaştığım oldu. Gücümüz ölçüsünde sorunları çözüyoruz. Telefon görüşmelerimde vatandaşları makamıma çay içmeye davet ediyorum. Bu vesileyle güzel dostluklar kuruyoruz. Sıkıntılarını hallettiğimiz vatandaşlar bir iki gün sonra arayıp teşekkür ediyor. Onları memnun etmek beni çok sevindiriyor" dedi.