BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.430,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da küfürlü seçim sonuçlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi başkan vekillliğine MHP'nin adayı Zihni Aldırmaz seçildi.

Abone ol

MHP Adayı Zihni Aldırmaz, CHP'lilerin desteğiyle 19 oy alarak başkan vekili seçildi. AK Partili Hıdır Bahçe ise 15 oy aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne MHP'li Zihni Aldırmaz seçildi. Aldırmaz 4. tur oylama sonunda 19 oy alırken, AK Parti'nin adayı Hıdır Bahçe ise 15 oy aldı.

Çıkan olaylardan sonra saat 15.10'da yeniden toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 3. tur oylaması sonunda AK Parti'li aday Hıdır Bahçe 12, MHP'li aday Zihni Aldırmaz 11 oy, CHP'li aday Necmettin Atay 10 oy ve AK Partili Mustafa Esenkurt 1 oy aldı. Mustafa Tuncel'e ise oy çıkmadı. Tuncel, yapılacak dördüncü tur oylamanın fazla önemi olmadığını belirterek, 3-4 ay sonra yeniden başkan vekilliği seçimini yaptıracağını söyledi. Saat 15.55'te başlayan ikinci tur oylama sonunda ise en çok oyu alan Hıdır Bahçe ve Zihni Aldırmaz arasında oylama yapıldı. Açılan sandıktan Zihni Aldırmaz'a 19 oy çıkarken, Hıdır Bahçe'ye 15 oy çıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili seçilen Zihni Aldırmaz, yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, "Bana tevcih edilen bu görevi sizlerden güç alarak başarmaya çalışacağım. Partime ve tüm emeği geçen diğer partili arkadaşlarıma teşekkür eder, tüm Adanalılara hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım" dedi.