BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da Türk aileyi yıkan karar

Bakıcı ailede kalan Ece bebeğin ailesi Alman Gençlik Dairesi'nin temsilcileri, hakimi olumsuz etkiledi.

Abone ol

Merdivenden düşen bebeğe kötü muamele gerekçesiyle Türk aileden alınan bebek, Alman bakıcı aileye verildi. Bugün görülen duruşmada, mahkeme heyeti, bebeği yine ailesine teslim etmedi.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde 'kötü muamele' gerekçesiyle 30 Ocak'ta ailesinden alınan 6 aylık Ece Kışla'nın mahkemesi Gelsenkirchen-Buer Aile Mahkeme'sinde görüldü.

Mahkeme önüne toplanan yüzlerce vatandaş Ece bebeğin ailesine destek oldu. Saat 13.00'de başlayan ikinci duruşmaya bebeğe kötü muamele yapıldığını rapor eden bilirkişi, bebeği muayene eden hastane doktorları, Gençlik Dairesi'nden yetkililer ve Ece Kışla'nın ailesi Ferhat ve Yasemin Kışla katıldı.  Duruşmaya izleyici ve haberciler alınmadı. Tükiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı da, duruşma süresince mahkeme salonunda bekleyerek aileye destek oldu. Ece'nin ikizi Ege, babaannesi Türkan Kışla ve diger akrabalarının kucağında salonda bulundu.

Mahkeme salonunun önünde ise Ece bebeğin dedesi Fahri Kışla, babaannesi Türkan Kışla, Ece'nin ikizi Ege, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, ve süreç boyunca aileyi destekleyen ve dava ile yakından ilgilenen, sivil toplum kuruluşlarını örgütleyen Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş hazır bulundu.   

Alman Gençlik Dairesi'nin itirazını dikkate alan mahkeme Ece bebeğin aileye verilme talebini reddetti. Karar sonrası aile gözyaşlarını boğulurken kararın aileye ilerleyen günlerde yazılı olarak da bildirileceği belirtildi.

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Duruşma sonrası salonundan çıkan anne Yasemin Kışla gözyaşlarına boğuldu ve Ege'nin yanına koştu. Yasemin Kışla ve baba Ferhat ve Kışla, mahkeme salonunda ve önünde habercilere iki ayrı açıklama yaptı. Aile, Duruşmada herşey yolunda gidiyordu, bakıcı aile ve bilirkişi heyetinin olumlu konuşmaları vardı, ama altı kişilik grupla gelen Alman Gençlik Dairesi'nin temsilcileri, hakimi olumsuz etkiledi ve Ece'yi bize vermediler dedi.

ECE KIŞLA'YA NE OLMUŞTU
Ekim 2012'de babasının kucağında merdivenlerden düşen Ece Kışla, getirildiği Gelsenkirchen-Buer'deki çocuk kliniğinde, iddiaya göre, yeterince muayene edilmeden eve gönderilmişti. Bebeğin sürekli ağlaması üzerine Kasım ayında tekrar aynı hastaneye getirilen bebek, burada alıkonulmuş, muayene sonucu kolunda kırıklar tespit edilip, bilirkişi raporu istenmişti. Ece bebek bir süre hastanede tutulduktan sonra her gün Gençlik Dairesi'nden gelen birinin gözetiminde olmak kaydıyla aileye verildi. 30 Ocak'ta, bilirkişinin Ece bebeğe kötü muamele edildiğini belirten raporundan sonra bebek alınıp bir Alman bakıcı aileye verildi.

Aile hukuk sürecini başlattı. 18 Ocak'ta görülen davada, raporlardaki eksiklik ve hatalar yüzünden (bebeğin doğum tarihi hatalı, fotolar bebeğe ait değil vb.) dava bugüne ertelenmişti.