BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  GÜNCEL

Almanya işçi alımı yapılacak meslekler tam listesi-2018

ALMANYA işçi alımı yasası onaylandı ve Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyen vatandaşlar başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilecek ve Almanya işçi alımı hangi mesleklerden olacak sorularının yanıtını arıyor. İşte 10 bin işçi alımı hakkında merak edilenler...

Abone ol

ALMANYA işçi alımı başvuruları başlıyor, Almanya 8 bin işçi alımı için gerekli yasayı onayladı. Peki Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler ve başvuru nereden nasıl yapılacak? Almanya işçi alımı için başvurular internet üzerinden online ve OGM başvuru sayfasından yapılıyor. Peki Almanya işçi başvurusu formu nereden nasıl doldurulur ve işçi alımı şartları var mı? İşte Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyen vatandaşların bilmesi gerekenler...

YASA ONAYLANDI: Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier ve Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, Federal Basın Merkezi'nde ortak basın açıklaması düzenledi ve nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesini teşvik edecek yasa tasarısını basınla paylaştı.

61 BRANŞTA İŞÇİ ALINACAK: Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya'da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak. Almanya Bakanlar Kurulu, söz konusu tasarıyı onayladı. Yeni yasaya göre Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak.

Arık her alanda iş var: Bugüne kadar kalifiye elemanlar ve akademisyenler ancak Federal Çalışma Ajansı’nın açık tespit ettiği mesleklerde çalışabiliyordu. Bu kısıtlama artık olmayacak. Mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip olan ve bir iş akdi imzalamış herkes, kendi meslek dalında çalışabilecek. İş gücü açığı durumunda, aynı iş dalında çalışabilecek yerli adayların mevcut olup olmadığının araştırılması zorunluğu da geçici olarak kalktı.

6 ay iş arama vizesi: Almanya’da çalışmak isteyen biri, iş aramak amacıyla Almanya’ya gelip geçici oturum izniyle azami altı ay süreyle iş arayabilecek. Ancak bunun için en önemli ön koşul, mesleki eğitim diploması. İş arama süresi boyunca söz konusu kişilere herhangi bir sosyal yardım ödemesi yapılmayacak.

 Kişilerin iş arama süresince yaşamlarını kendi imkânlarıyla nasıl idâme edeceklerini, Almanya’ya gitmeden önce belgelemek zorundalar.

Almanya 2 bin 500 Euro maaş garantili 10 bin işçi alıyor! Gidecek 61 meslek hangisi