BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  DÜNYA

Almanya diken üstünde! Sokaklar karıştı

Almanya'nın doğusundaki Chemnitz kentinde festival sırasında Suriye uyruklu iki kişinin bir Alman'ı bıçaklayarak öldürmesiyle başlayan olaylar da onlarca kişi yaralandı. Polis iki kişinin tutuklandığını duyururken, olayların daha da büyümesinden endişe ediliyor.

Abone ol

ALMANYA'da bir festival sırasında Suriye uyruklu iki kişinin bir Alman'ın öldürmesiyle başlayan ırkçı gösteriler sürüyor. Hafta sonu başlayan ve devam eden gösterilerde şu ana kadar çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Chemnitz’de bir Alman'ın öldürülmesi sonrası başlayan ırkçı gösteriler sürüyor. Saksonya polisi resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gösterilerde yaralananlar olduğunu bildirdi. Açıklamada, "Her iki gösteriden de havai fişek ve bazı (yaralayıcı) maddeler fırlatıldı. Bunların sonucunda bazı kişiler yaralandı ve tedavi altına alınmak zorunda kaldılar. Acilen barışçıl bir şekilde kalınmasını talep ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

GÖSTERİLERDE HİTLER SELAMI

Sağ popülist Pro Chemnitz hareketinin çağrısı ile Karl-Marx Anıtı önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Saksonya polisinin bir diğer Twitter mesajında ise bazı göstericilerin “Hitler selamı” verdikleri belirtilerek, gerekenin yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, Pro Chemnitz'in gösterisinde bazılarının yüzlerini kapattığı ve çok sayıda Hitler selamı verildiğine dair uyarılar aldık. Bu ihlallere karşı gerekeni yapacağız” ifadesi yer aldı.

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER KOVALANDA

Aşırı sağcı grupların eyleminden yaklaşık bir saat önce sol grupların gösteri düzenlendiği bildirildi. Sol grupların gösterisine yaklaşık bin kişi katıldığı belirtildi. Sol Parti Chemnitz Teşkilatı Başkanı Tim Detzner, “Yabancı gibi gözüken insanların kovalandığı sahneler, bizde kaygı yaratıyor. Chemnitz’in başka bir yüzü olduğunu, dünyaya açık ve yabancı düşmanlığına karşı olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Polisin aşırı sağ ve sol grupların üyesi göstericiler arasında çatışma çıkmasını engellemek için çaba gösterdiği belirtiliyor. Chemnitz Emniyet Müdürü Sonja Penzel, her iki gösteri için de "iyi hazırlandıklarını” ve "yeterince polis gücü” sağladıklarını ifade etti. Penzel, ancak güvenlik gerekçesiyle kaç polis memurunun görev yaptığına ilişkin bilgi vermedi.

ZANLILAR HAKKINDA TUTUKLAMA EMRİ VERİLDİ

Bu arada, Chemnitz şehir festivali sırasında çıkan tartışmada işlenen cinayetle ilgili gözaltına alınan iki şüpheli tutulandı. Chemnitz savcılığından yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Suriyeli ile 22 yaşındaki Iraklı hakkında bir kişiyi bıçakla öldürdükleri şüphesiyle çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklama kararı verildiği belirtildi.

Pazar sabaha karşı meydana gelen olayda, bıçak darbeleriyle ağır yaralanan 35 yaşındaki Alman, hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Olayda iki Alman da yaralanmıştı. Zanlılar Pazar günü gözaltına alınmıştı.

Cinayet sonrası Chemnitz’te tansiyon yüksekCinayet sonrası Chemnitz’te tansiyon yüksekCinayet sonrası Chemnitz’te tansiyon yüksekCinayet sonrası Chemnitz’te tansiyon yüksekHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN