BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,02
HABER /  GÜNCEL

Alman İçişleri Bakanı Maiziere'den Türkiye'ye övgü

Türkiye ile AB arasında Pazartesi günü yapılacak zirve öncesinde Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’den Türkiye’ye övgü geldi.

Abone ol

Avrupa'nın lider ülkesi Almanya'dan şaşırtan Türkiye açıklamaları. Eleştirel yorumlar duymaya alışık olduğumuz Alman yöneticilerden bu kez övgüler yağdı.

Türkiye’nin sığınmacılara yaptıklarını takdir eden Alman bakan, Türkiye’nin eleştiriden çok övgüyü hak ettiğini söyledi.

"ANKARA İNSANİ AÇIDAN KAYDA DEĞER ÖNEMLİ İŞLER YAPTI"

Passauer Neuen Presse gazetesine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan bakan de Maiziere, “Ankara, insani açıdan kayda değer önemli işler yaptı. Suriye’deki savaştan kaçan 2,5 milyon sığınmacıyı barındırdı. Bu yapılanlar eleştiriyi değil övgüyü hak ediyor” dedi.

Türkiye’den sınırların korunmasına yönelik daha fazla katkı vermesini de isteyen Thomas de Maiziere, bu konuda beklentilerin karşılanması ve işbirliği açısından çok olasılığın bulunduğunu söyledi.

HAKEM OLMAMALIYIZ

Bakan de Maiziere, Alman kamuoyunda Türkiye’ye yönelik getirilen insan hakları eleştirisi, Kürt sorunu ve medyaya yönelik baskılar içinse, “Biz, bütün dünyadaki insan hakları konusunda hakemlik yapmamalıyız” ifadelerini kullandı.