BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Alman basınına manşet oldu

Alman basını bugün bir Türk kadınını tanıttı. İşte Berlin'de komiser olarak görev yapan Dilek Bölükgiray'ın öyküsü..

Abone ol

Alman Berliner Morgenpost gazetesi, 16 yaşında imam nikahıyla ''evlendirilen'' ve şimdi başkent Berlin'de komiser olarak görev yapan Dilek Bölükgiray'ı tanıttı.

''Türk komiserinin gururu'' başlığıyla verilen haberde, tutucu bir aileden geldiği belirtilen Bölükgiray'ın, küçük yaşlarda zorla evlendirilmek istendiği, kendisinin önceleri istemediği, ancak daha sonra ailesine karşı gelmemek için Türkiye'de 16 yaşında imam nikahı kıydırdığı anlatıldı.

Bölükgiray'ın daha sonra 21 yaşına geldiğinde eşiyle Berlin'de resmen evlendiği, 1996 yılında Esra adlı kızının doğduğu ve 1999 yılında da eşinden boşandığı belirtildi.

Boşanmadan önce eski eşinin şiddete başvurduğu ve bir gece Bölükgiray'ı evinin kapısının önünde bayılıncaya kadar dövdüğü ifade edilen haberde, bu kişinin daha sonra adam dövmek suçundan yargılandığı ve Bölükgiray'ın eski eşinden o zamandan bu yana bir daha haber almadığı kaydedildi.

Bölükgiray'ın ailesinin de, polis olmasına karşı çıktığı, sınavlar sırasında yeterli Almanca bilmediği ve bazı meslektaşlarının da kendisini rahatsız ettikleri için zaman zaman bu mesleği bırakmayı bile düşündüğü belirtilen haberde, eğitimcisinin ''Senin günün birinde iyi bir polis olacağına inanıyorum'' şeklindeki sözleri üzerine mesleğinde kalmaya karar verdiği ifade edildi.

Karakolda çeviri de yapan ve cami derneklerinde, yaşadığı tecrübelerle ilgili konuşmalar da yapan Bölükgiray'ın, kızı Esra'yla gurur duyduğu ve şu anda Martin adlı bir Alman sevgilisi olduğu kaydedildi.

Milliyet