BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.506,71
HABER /  GÜNCEL

Çankaya için rezervim sürüyor

Bülent Arınç Meclis'te düzenlenen resepsiyonda Çankaya adaylığı için rezervim hala sürüyor dedi ve ekledi;

Abone ol

Arınç, Meclisin açılışının 87. yıldönümü, ve23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resepsiyonda, gazetecilerin Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı.

Arınç gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan ile tam bir görüşbirliği içinde bulunduğunu ve içinin rahat olduğunu söyledi..

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN REZERVİM HALA SÜRÜYOR

Bir gazetecinin, "Sizin adaylığınız söz konusu olabilecek mi?'' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

''Çok şükür düşündüklerini söyleyebilecek kadar net ve düzgün söyleyen insanlarız. Daha önce de 'Benim adaylığım şu tarihe kadar olur veya olmaz, bunu açıklamak için zamanım var' demiştim. Geçtiğimiz günlerde yine burada yaptığımız toplantıda, 'Yine zamanımız var' dedim.

'Ama Meclis Başkanı olarak bana düşen birinci görevin, bu süreci başarılı tamamlamak ve Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını seçmek olduğunu' söylemiştim.

'Adaylığım ikinci planda kaldı' diye de ifade etmiştim. Yarın veya öbür gün aday açıklandıktan sonra bu konudaki cevabımı size vereceğim. Ama bu, Türkiye'de bir tartışma meydana getirmeyecektir. Ben kendi rezervimi hala muhafaza ediyorum, en azından tarih açısından...''