BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Allah herkese hayırlı cinayetler nasip etsin”

Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin 35 şüpheli hakkında müebb...

Abone ol

Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin 35 şüpheli hakkında müebbet hapis ile 11 yıldan 269 yıla kadar hapis cezası istendi.
Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan 311 sayfalık iddianame, Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
5 mağdur, 17 müşteki ve bir şikayetçinin yer aldığı iddianamede, 15’i tutuklu 35 sanık yer alıyor. Üç başlık altında hazırlanan iddianamenin birinci bölümünde silahlı suç örgütünün eylemleri, ikinci bölümde suç örgütünün yapısı, üçüncü bölümde ise şüphelilerin örgütteki rolü, sabıka kayıtları ve operasyonda ele geçirilen suç aletlerinin varlığına yer veriliyor. 30 suç eyleminin olduğu kaydedilen iddianamede, örgüt liderliğini ’İbo’ lakaplı Mesut Turhan’ın, örgütün yöneticiliğini ise Zafer Turhan ve Yakup Dalkılıç’ın yaptığı belirtildi.
Savcılık, iddianamede yer alan 35 şüpheli hakkında "kasten yaralama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma" gibi suçlardan 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası talep etti. İddianamede Gülsuyu Mahallesi halkının ’siyasiler’ olarak adlandırdıkları kişiler ile şüpheliler arasında husumet olduğu, 28 Eylül 2013 akşamı 50-60 kişilik bir grubun slogan atarak Gülsuyu’nda yürüyüş yaptığı belirtildi. Örgüt üyesi Aytekin Turan’ın kalabalık üzerine ateş ettiği ifade edilen iddianamede, yürüyüş grubu içinde bulunan 3 kişinin yaralandığı, bu olay ile iki grup arasında husumetin arttığı anlatıldı. 29 Eylül 2013 akşamı yine 50-60 kişilik grubun yürüyüşlerine devam ettiği kaydedilen iddianamede, yürüyüş esnasında grup içerisinde silahlı ve herhangi bir eyleme hazırlıklı şahısların olduğu, daha sonra iki grup arasında çıkan çatışma sonrasında Hasan Ferit Gedik’in aldığı 3 mermi sonucu hayatını kaybettiği, Gökhan Aktaş, Yalçın İleri ve Abdullah Kıyak’ın ise yaralandığı belirtildi.

"ALLAH HERKESE HAYIRLI CİNAYETLER NASİP ETSİN"
Olaya ilişkin telefon tapelerinde şüphelilerden örgüt yöneticisi Zafer Turan’ın "Allah herkese hayırlı cinayetler nasip etsin, polis-molis öldürmeyelim de, polis devletin bir adamı, devrimci öldürsek önemli değil" şeklindeki sözlerinin de yer aldığı iddianamede, "Suç örgütünün her zaman için elinin tetikte olduğunun ve eylem yapabileceklerinin anlaşıldığı" ifadelerine yer verildi.
İddianamede yer alan şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
(İHA)