BIST 9.994
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,65
HABER /  GÜNCEL

Aliye reyting rekoru kırdı

Özel bölümü ve sezon finaliyle Aliye, en çok izlenen ilk 100 programda hem birinci hem ikinci oldu.

Abone ol

Türkiye önceki akşam nefesini tutup, atv'de başrollerini Sanem Çelik, Nejat İşler ve Halit Ergenç'in paylaştığı 'Aliye'yi izledi. Özel bölümü ve sezon finaliyle arka arkaya ekranlara gelen "Aliye," en çok izlenen ilk 100 program arasında hem birincilik hem de ikincilik koltuğuna oturdu. Önümüzdeki sezonda da sürprizlerle devam edecek olan dizinin final bölümü 16.30 reyting ve 47.80 izlenme payı alırken, AB grubunda ise 20.2 reyting ve yüzde 58,3'lük izlenme payıyla ilk 100 program arasında birinci oldu. İkinciliği de yine "Aliye Özel" yüzde18.7 reyting ve yüzde 53'lük izlenme payıyla kimseye kaptırmadı.

Aliye'nin sezon finalinde izlenme oranlarının en çok yükseldiği anlardan ilki, İkbal Hanım'ın çocukları görmek için Aliye'nin işyeriniziyareti ettiği sahneydi. Kapıyı çalan İkbal Hanım karşısında Aynur'u görünce şoke oldu. Çocukları da göremeyen İkbal Hanım'ın yıkıldığı sahne toplamda yüzde 40.8, AB grubunda ise yüzde 51.1'lik izlenme payı aldı. Deniz'in Aliye'nin evine gelişi ve havuz başında buluşmaları da çok izlenen sahnelerden biriydi.

Ama milyonları ekran başına toplayan dizinin en çok izlenen sahnesi, Deniz'in ülkeyi terk ettiği andı. Deniz'in Aliye'ye otobüste veda şiiri yazdığı ve Türkiye sınırından Yunanistan sınırına doğru yürüdüğü sahne toplamda yüzde 52.7, AB grubunda ise yüzde 64.4 izlenme payına sahip oldu. Aynı zamanda dizinin kapanışı da olan veda sahnesi AB grubundan yüzde 22.2'lik reyting aldı.