BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  POLİTİKA

Sezere kraldan sitem

Başörtülülerle aynı masada oturmak istemeyen Sezer'e İsveç Kralı Gustav'dan sitem var.

Abone ol

Resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye"ye gelen İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia, dün Ankara"nın üst düzeyini Devlet Konukevi"nde ağırladı. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer"in kendi konuğunun davetine katılmaması dikkati çekti.

Bu durum Sezer"in, Meclis Başkanı Bülent Arınç"ın türbanlı eşi Münevver Arınç ile aynı kareye girmek istemediği yorumlarına yol açtı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ve eşi ise yemekte yer aldı. İsveç Kralı Gustaf, Ankara Palas'ta vereceği yemeğe Cumhurbaşkanı Sezer'in katılmamasına sitem ettiği belirtildi.

POZ VERDİ

Arınç"tan önce gelen Devlet Konukevi"ne gelen  Kral içeri girmeden önce bir süre durarak eşi Kraliçe ile birlikte medya mensuplarına poz verdi. Kral merdivenin iki tarafına kümelenen foto muhabirlerine ve kameramanlara ayrı ayrı dönüp poz verdi. Bu arada korumaların kenara çekilmesini de isteyerek medya mensuplarının daha kolay çalışmasını sağladı. Arınç ise geldiğinde basın mensuplarının fotoğraf çekmesine aldırmayarak merdivenleri hızla tırmandı. Devlet Konukevi"nde verilen yemeğin bütün servis malzemeleri, 3 aşçısı, 5 garsonu ve  yemeğin malzemelerinin önemli bir kısmı özel olarak İsveç"ten geldi.

Efes"i gezdiler

Kral 16"ncı Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia, Meryemana Evi"ni ziyaret ederek Efes Antik Kenti"ni gezdi. Konuklar Meryemana Evi"ni gezdikten sonra rahip Tarchi Mathius ve rahibelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Efes   Antik Kenti"ne giden Kral Gustaf ve Kraliçe, Celcius Kütüphanesi önünde fotoğraf çektirdi.