BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.467,90
HABER /  GÜNCEL

Hayatın bedeli 15 bin YTL

jandarma timinin terörist sanarak öldürdüğü Hüseyin Arslan'ın ailesine devlet 15 bin YTL ödeyecek.

Abone ol

Erzincan'da arı kovanlarına kontrole giderken jandarma tarafından terörist sanılıp öldürülen Hüseyin Arslan'ın ailesine devlet 15 bin YTL tazminat ödeyecek. Ailesi ise suçluların cezalandırılmasını istiyor.

Erzincan'da 19 Mayıs günü, emekliliğine iki ay kala terörist zannedilerek öldürülen Devlet Demir Yolları işçisi Hüseyin Arslan'ın evindeki acı dinmiyor. Suçluların cezalandı rılmasını isteyen ailesi, gerekirse AİHM'e gideceklerini söylerken, Arslan'ı n ölümü İçişleri Bakanlığı tarafı ndan, Terör ve Terörle Mücadelede Doğan Zararların Karşılanması Yasası kapsamına sokuldu.

15 BİN YTL VERECEK
İçişleri Bakanlığı'nın kararı üzerine Arslan'ın ailesini ziyaret eden Erzincan İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, mağdur aileye bu yasadan doğan 15 bin YTL tazminat ödeneceğini açıkladı. Arslan'ın çalıştığı yer olan Erzincan Devlet Demir Yolları yetki lileri ise, hayatı nı kaybeden işçi için emeklilik işlemlerinin başlatıldığını, emeklilik ikramiyesi olan 25 bin YTL'ye yakın paranın eşi Sultan Arslan'a ödeneceğini bildirdi.

'İÇİM KAN AĞLIYOR'
Bu arada Tunceli Pülümür doğumlu olan ve 20 yıl önce ailesi ile birlikte Erzincan'ı n Ulalar beldesine yerleşen Hüseyin Arslan'ın öldürülmesinin acısı dinmiyor. Kocasından geriye kalan fotoğrafları ile avunan acılı eş Sultan Arslan, "Bölgede operasyon var, kocama neden haber verilmedi. Jandarma timleri kocamı gördüklerinde neden dur ihtarında bulunmadan hemen ateş ettiler. İhmali olanlar kim olursa olsun cezalandı rılmalı. İçim kan ağlıyor" dedi.

ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEDE
Babasının ölümü sonrası Erzincan'a gelen İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisi Özcan Arslan, "Maaşının yarısını İstanbul Üniversitesi'nde okuyan kardeşim Özgür'le bana gönderiyordu. Bizim okumamız için ek iş olarak arıcılık yapıyordu" dedi. Özcan Arslan, "Babamla birlikte yaralanan Mehmet Koçak, hiç bir şekilde kendilerine "dur" ikazı yapılmadığını söylüyor. Elinde fener, pijamalı ve terlikli terörist olmaz. Olayın ardından babamı n yanına gidip, öldürdükleri kişinin bir çok kez çayını içtikleri kişi olduğunu görüyorlar. Yetkililerden kim olursa olsun ihmali olan kişilerin cezalandı rılmasını istiyoruz. Babamı öldüren görevli askerler hakkında dava açacağı z. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açıp hakkımızı arayacağız" dedi.

Haber: Sinan Aydın
Kaynak: www.sabah.com.tr