BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  SPOR

Ali Sami Yende şeytan üçgeni

Galatasaray, Ali Sami Yen'de şov yaptı! Konya'yı parçaladı! Oynadığı futbolla diğer rakiplerine şampiyonluk için selam çaktı!

Abone ol Taraftarı önünde ilk yarıda Alparslan Dikmen’in hüznünü üzerinden atamayan Galatasaray, ikinci bölümde Konya’yı dağıttı... 4-1’lik Resitali Baros, Lincoln ve Kewell imzaladı...

Ligin 5. haftasında sahasında Konyaspor’u konuk eden Galatasaray, 4-1’lik skorla şov yaparken Ali Sami Yen formda 3 süper yıldız Baros, Kewell ve Lincoln’ün resitaline sahne oldu.

Mecidiyeköy'de sarı-kırmızı bir gece yaşandı... Aslan’ın mabedinde ikinci yarıda tam anlamıyla futbol şöleni vardı! Rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanarak hem ligde gaza basmak hem de Bellinzona maçı öncesi moral bulmak isteyen Galatasaray, Konyaspor’a sahayı dar etti. 8. Dakikada Baros enfes bir golle ağları sarstı: 1-0... 12’de Erhan Albayrak skorda dengeyi sağladı ama 51’de bu kez Lincoln Aslan’ı ön geçirdi: 2-1... 61’de Çek gol makinesi Baros’ın attığı golde de Lincoln’ün harika bir asisti vardı: 3-1... 66. dakikaya gelindiğinde Kewell sahne aldı: 4-1... Baros son 3 maçta da 2’şer gol atarken, Cim-Bom bu maçların tümünü (Bellinzona, Kocaeli, Konya) 4’er golle kazanarak şov yaptı. Bu arada gollerde de önceki gün vefat eden UltrAslan’ın kurucusu Alpaslan Dikmen’in ismi anons edildi...

Santradan önce dua
Ligin en zor deplasmanlarından birine çıkan Konyaspor’un çiçeği burnunda transferi Brezilyalı kaleci Jefferson ülkemizde forma giyen diğer vatandaşları gibi maçtan önce dua etti. Kale içinde ellerini birleştiren Jefferson, Sami Yen’den puan yada puanlarla dönme dileği ise yerine gelmedi.

Golcünün kralı
Galatasaray'ın Çek futbolcusu Milan Baros bir açıldı pir açıldı... UEFA Kupası maçında Bellinzona, daha sonra da Süper Lig karşılaşmasında Kocaeli filelerini 2’şer kez sarsan Baros Konyaspor’a da aynı tarifeyi uyguladı. Hızlı araba kullanmasıyla bilinen Baros, 8. dakikada hız sınıırlarını aşarak Jeferson’u 22 metreden avladı. Daha sonra da 62’de takımı 2-1 öndeyken taraftarları rahatlatan golü atarak resital sundu.

Baros istekli göründü
Karşılaşma boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Baros, istekli futboluyla seyircinin de takdirini kazandı. Sarı-kırmızılı takımda Baros’a ayak uyduran isimlerden biri de Brezilyalı futbolcu Casio Lincoln’dü!.. Bellinzona maçında takımının galibiyet golünü atan yıldız futbolcu dün de Konya ağlarını sarsarak eski günlerini hatırlatmaya başladı. Lincoln Baros’un ikinci golünün de asistini yaparak galibiyette önemli bir rol oynadı.

Arda’yla Hakan yeniden sahada
Cimbom'un iki yıldızı Arda ve Hakan Balta uzun süreli sakatlıklarının ardından Konyaspor maçıyla formalarına kavuştu. 1 ay sonra ilk onbirde yer alan Arda sağ kanatta Aydın’ın yerine görev yaptı. Formasından 21 gün uzak kalan Hakan Balta ise Volkan’ı yeniden kulübeye gönderdi. Nonda ve Ümit’in yokluğund Baros’un partneri ise Lincoln oldu.

Polat: Ne topçu almışız Haldun!..
Galatasaray’da Baros’un attığı muhteşem golün ardından bütün tribünlerin yanısıra Adnan Polat’ta golü ayakta alkışladı. Golü hayranlıkla izleyen Polat, yanında oturan kişilere “O ne biçim goldü be” demekten kendini alamazken, devre arasında soluğu Haldun Üstünel’in yanında alan Adnan Polat’ın, Üstünel’e “Ne topçu almışız Haldun. Attığı gol tam bir usta işi. Baros, Avrupa çapında bir golcü olduğunu ispatladı” dediği öğrenildi.

Skibbe ’OH’ dedi 
Sarı-Kırmızılı takımın Teknik Direktörü Micheal Skibbe, karşılaşmada bol pozisyon verdiklerini ancak savunmada da ciddi sorunların hala devam ettiğini ifade etti. Eksik oyuncular nedeniyle hiçbir maça tam kadro çıkamadıklarını belirten Skibbe, “Umduğumuzdan daha dirençli bir Konya çıktı karşımıza. İlk golü bulduktan sonra hemen karşılığını verdiler” diye konuştu.

İkinci yarıda yakaladıkları pozisyonları gole çevirerek kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Skibbe, “Perşembe günü UEFA Kupası’nda karşılaşacağımız Bellinzona maçı öncesinde futbolcularımın performansı beni mutlu etti” dedi. Takımda çok sayıda sakat futbolcu olduğuna değinen Alman çalıştırıcı, ligin ilerleyen haftalarında çok daha iyi olacaklarını da sözlerine ekledi.