BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  EKONOMİ

Ali Koç'un kapitalizm açıklaması sosyal medyayı yıktı!

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un 'kapitalizm karşıtı' açıklamaları sosyal medyada 'zenginin kapitalizm isyanı' eleştirileriyle ti'ye alındı. İşte ekonomitlerin ve sosyal medyanın gözüyle Ali Koç ve kapitalizme yaklaşımı...

Abone ol

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir" ifadelerinin üzerine sosyal medyada hem espriler hem de değerlendirmeler ardı ardına geldi.

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Koç Holding'in Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç'un G-20 zirvesi öncesi bugün basına yansıyan " Gerçek sorun kapitalizmdir." sözlerini hem ekonomistler hemd e sosyal medya ti'ye aldı. 

HEM ELEŞTİRİ HEM DESTEK...

Türkiye’nin en zengin insanlarından biri olması sebebiyle sözlerinin bazı ekonomistlerce çoğunlukla 'yersiz' olduğu ifade edilen Ali Koç'a, kimileri Koç’a destek verdi, kimileri eleştirdi.

KOÇ İÇİN "YETERLİ PARAM YOK" ESPRİSİ

Özellikle sosyal medyada, eleştirilen yanısıra, "Kapitalizmle mücadelede Ali Koç'un yanında olmak isterdim ama yeterli param yok" gibi espriler de yer aldı. 


İşadamı Ali Koç, daha öcne de dikkat çeken benzer bir açıklama yaparak, dünyada gelir dağılımı eşitsizliğinin her geçen gün arttığını, zenginin daha zengin, yoksulunun daha yoksul ve orta sınıfın zayıfladığı bir dönemin yaşandığını ifade etmişti.

İKİ ÇOCUĞUMUN GELECEĞİNDEN ENDİŞELİYİM 

İşsizliğin dünyanın her yerinde büyük sorun olarak ortaya çıktığını söyleyen Ali Koç, çocuklarının geleceğinden endişe ettiğini belirttiği açıklamasında "Her kesimden milyonlarca insanın umutları yok oluyor, hayatları kararıyor ve onlar açısından dünya yaşanmaz bir konuma geliyor. Tabii ki bu gidişat da berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum. Eminim bu da hepiniz için geçerlidir." diye konuşmuştu.

Koç için, bu sözleri sonrası sosyal medyada 'Send e çocuklarının geleceğinden endişe duyuyorsan asgari ücretle geçinenler ne yapsın' eleştirileri gelmişti.