BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

G20 aile fotoğrafında bir ilk! Erdoğan koydurtmadı

G20 Zirvesi Antalya'da devam ediyor. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede bir değişiklik yapıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi törenleri çerçevesinde zirveye katılanları tek tek karşıladı. Liderler daha sonra aile fotoğrafı çektirdi.

Fotoğrafta ABD Başkanı Barack Obama, CumhurbaşkanZirvesiı Erdoğan'ın solunda yer alırken, Japon Başbakanı Shinzo Abe sağında yer aldı. Fotoğraf çekiminin ardından liderler çalışma oturumu için salona geçti.

YERE BAYRAK KONULMADI

Türkiye'deki G20 zirvesinde bu kez bir farklılık vardı. Değişiklik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası zirvelerde her zaman dikkat ettiği bayrak hassasiyetiyle ilgili. Uluslararası zirvelerde ve toplantılarda aile fotoğrafı çekimi sırasında ülkelerin küçük bayrakları duracakları yerin tabanına konur. Erdoğan ise her seferinde Türk bayrağını yerden alır ve cebine koyardı.

SADECE ÜLKELERİN İSİMLERİ YAZILDI

Erdoğan, ev sahipliği yaptığı G20 zirvesinde yere bayrak koyma uygulamasını yaptırmadı. Aile fotoğrafı çekimi sırasında liderlerin duracağı yerin tabanına ülkelerin küçük bayraklarını koymak yerine ülke adı yazıldı.

DÜNYA LİDERLERİ SALONA BÖYLE GİRDİ:

ERDOĞAN TEK TEK KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk liderleri tek tek karşıladı, daha sonra aile fotoğrafı çekildi. Fotoğrafta ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın solunda yer aldı. Fotoğraf çekiminin ardından liderler çalışma oturumu için salona geçti. Zirve aile fotoğrafı çekiminin ardından “Kalkınma ve İklim Değişikliği” konularının ele alınacağı çalışma yemeğiyle devam edecek.

10 BİNDEN FAZLA KONUK KATILIYOR

Türkiye’nin dönem başkanlığında gerçekleştirilecek zirvede dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkeleriyle Azerbaycan, İspanya, Malezya, Senegal, Singapur ve Zimbabve yer alıyor. İki gün sürecek zirveye, 2 bin 469 basın mensubunun yanı sıra 10 binden fazla konuk katılıyor.

 İKİNCİ GÜN

Zirvenin ikinci gününde liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek. Sonrasında düzenlenecek öğle yemeğinde ise ticaret ve enerji konuları ele alınacak ve Antalya Eylem Planı kabul edilecek.

ÇİN DEVLET BAŞKANI SUNUM YAPACAK

Zirve, 2016 yılında G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek Çin’in Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından yapılacak sunumla sona erecek.

Zirve sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla dünya kamuoyuna duyurulacak.