BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Obama'yla görüştü! İşte mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın G-20 zirvesindeki beklenen görüşmesi gerçekçekleşti. İşte iki liderin verdiği mesajlar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İki lider 68 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yaptı.

TERÖR NOKTASINDA ORTAK HAREKET ETME KARARI

Toplantı sonrasında Erdoğan ve Obama teröre karşı ortak hareket etme konusunda mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında şöyle konuştu:

129 KİŞİNİN ÖLÜMÜ BİZİ ÜZDÜ

"129 kişinin ölümü, hepimizi üzdü ve şiddetle kınadığımız bir netice olarak bu döneme damgasını vurdu.

G-20 Zirvesi’ni tabi ki belirlenen başlıklar altında devam ettireceğiz. Ancak dünyadaki uluslararası terörizme yönelik tavrımız G20 Zirvesi’nden çok kesin keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır.

"KOLEKTİF BİR TERÖRİZM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Bildiğiniz gibi terörün dini ırkı milleti vatanı yoktur ve Fransa’da Paris’tekinde de yine aynen Ankara’da olduğu gibi Gaziantep’te Suruç’ta Diyarbakır’da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık.  Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir, tüm insanlığa karşıdır.

 Aynı zamanda tabi ki G20 Zirvesi’nde gerek iklim değişikliği, gerek mülteciler meselesi, dünyadaki finansal ekonomik gelişmeler bütün bunları değerlendireceğiz.

ERDOĞAN SURUÇ'U, ANKARA'YI HATIRLATTI

Erdoğan: Terörün dini, dili ırkı yoktur. Paris'te yapılan saldırı da Suruç'ta, Ankara'da, Diyarbakır'da olduğu gibi kolektif bir terör eylemidir. Terörle mücadeledeki ortaklığımız sonuna kadar devam edecektir.

OBAMA: BÜTÜN İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞ SALDIRILARDIR

ABD Başkanı Barack Obama ise şöyle konuştu:

"Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel kentin halkına teşekkür etmek istiyorum. G20 geleneksel olarak, küresel ekonomik konularını tartışmak için bir platform oluşturmuştur. Ama sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi Paris’teki hain saldırılar da acil konular da dahil olacak görüşmelerimize.

ANKARA'DAKİ SALDIRI PARİS'TEKİNİN AYNISI

Ankara’daki saldırıda olduğu gibi Fransa’daki saldırı da masum insanları hedef alan saldırılar. Bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılardır.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

İkimizde Başkan Hollande’a söylediğimiz gibi dayanışma içinde duruyoruz. Faillerin adaletle yüzleşmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız.  Türkiye hem Irak hem Suriye’de IŞİD tehdidiyle ilgili savaşma konusunda önemli bir ortak olmuştur.

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR ORTAK

NATO’da bir müttefik olarak IŞİD’e karşı yapılan mücadelede Türkiye çok önemli bir ortak olmuştur. Suriye’deki felaket ortamını gidermek için ortak olmaya devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı oldu. Türkiye Suriye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük. Viyana’daki görüşmelerden bahsettik. Hem Ankara hem Paris hem de Suriye’de felaket acılar yaşatan IŞİD ile nasıl mücadele edeceğimizden bahsettik.

SURİYE'Yİ KONUŞTUK

Türkiye ve Türkiye halkı 2 milyon mülteciyi barındırmaktadır. ABD’ de Suriye halkına insani yardım yapan öncü ülkelerden biridir. Diğer ülkelerin neler yapabileceğinden bahsettik. Ve aynı zamanda iklim değişikliği, kapsayıcı büyüme gibi diğer konulardan da bahsetme fırsatı bulduk."

GÖRÜŞMEYE KALABALIK HEYET

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın da katıldığı görüldü...

DÜNYANIN GÖZÜ ANTALYA'DA

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan bugün Obama'dan sonra Vladimir Putin ve Merkel'le görüşecek.