BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

Avrupa'yı büyük bir korku sardı! 700 canlı bomba...

Fransa'da gerçekleşen terör saldırılarından sonra diğer Avrupa ülkelerini de bir korku sardı. IŞİD'in 700 canlı bombayı Avrupa ülkeleri için hazırladığı iddia ediliyor.

Abone ol

IŞİD’in örgüt içinde belirlediği 700 canlı bombayı ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya ve Türkiye'ye gönderdiği belirtiliyor.

IŞİD'in Paris'te düzenlediği eş zamanlı saldırılar, örgütün Avrupa ülkelerini tehdit ettiği endişesini tazeledi. Türk basınında 24 Temmuz'da “700 canlı bomba” ve “IŞİD'den canlı bomba planı” başlıklarıyla gündeme getirdiği canlı bombalar, Paris saldırısıyla tekrar gündeme geldi.

 700 CANLI BOMBA DÜNYANIN FARKLI YERLERİNE GÖNDERİLDİ

IŞİD, Avrupa'ya karşı saldırıların sinyalini Mayıs ayında verdi. 700 canlı bombayı dünyanın farklı bölgelerine gönderen IŞİD, Mayıs ayından bu yana Musul merkezli bir organizasyonla Avrupa saldırılarının planlarını yaptı.

SES GETİRECEK EYLEMLER BEKLENİYOR

Örgütün, teröristlerin motivasyonunu ayakta tutabilmek için kendi kontrolünün dışındaki alanlara intihar bombacıları göndermek için hazırlıklar başlattığı belirtildi. Mayıs ve Haziran ayı içinde 120 intihar bombacısının uyuyan hücreler olarak önceden belirlenen bölgelere yollandığı diğer militanların da yıl sonuna kadar sevk edileceği kaydedildi.

 AVRUPA DİKEN ÜSTÜNDE

Örgütün belirlediği 700 canlı bombayı ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya ve Türkiye gibi ülkelere gönderdiği öne sürüldü.

Bu bilgilerin ardından Paris'te saldırı düzenlenmesi diğer ülkeleri de paniğe soktu. Paris'te düzenlenen kanlı saldırının ardından Avrupa ülkeleri teyakkuza geçti. Bütün ülkelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

ALARMA GEÇTİLER

Saldırılar sonrası başta Paris olmak üzere Avrupa'nın birçok kenti teyakkuz durumuna geçti. İngiltere'de havalimanlarında ek önlemler alındı, 'kırmızı alarm' verildi. Gatwick Havalimanı, 'şüpheli bir çanta' nedeniyle anında boşaltıldı. Fransa'ya destek için 'özel kuvvetler' gönderme teklifinde bulunan Almanya ise kendi vatandaşlarına 'seyahat' uyarısı yaptı.

Belçika, saldırılar sonrası Fransa ile olan sınır bölgesinde sıkı kontrollere başladı. Sıkı güvenlik kervanına İtalya da katıldı. Ülke genelinde alarm seviyesi olağanüstü hallerde kullanılan birinci seviyenin bir altındaki 'ikinci düzey'e çıkarıldı. İlk aşamada 700 askerden oluşan birliğe Roma sokaklarını korumak için yetki verildi. Polonya ise saldırılar sonrası ülkeye yeni mülteci kabul etmeyeceğini duyurdu.