BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali amcanın işi bitti denince

80 yaşındaki Ali İçen, Kozan Devlet Hastanesi'nden bir görevli ile onu yanlış anlayan komşuların kurbanı oldu.

Abone ol

80 yaşındaki Ali İçen’in tedavi Kozan Devlet Hastanesi'nden bir görevli, kimsesi olmayan yaşlı adamın komşularını telefonla arayıp, "Ali amcanın işi bitti, alın götürün" dedi.

Komşuları bir yanlış anlama sonucu, mahallede bulunan camide sala verdirip, mezarını kazdırarak cenaze hazırlıklarını yaptı.

Ölmeden hakkında sala okutulup, kabrinin kazıldığını öğrenen Ali İçen ise yaşananlar karşısında önce ağladı, sonra güldü. Yaşlı adam, açılan mezara giderek mezarını gördü.Ali İçen, İHA muhabirine başından geçen trajikomik olayı şöyle anlattı:

İŞİ KALMADI DEMİŞLER

"Rahatsızlığım nedeniyle Kozan Devlet Hastanesinde tedavi görüyordum. Beni taburcu ettiler. Yanımda bir yakınım olmadığı için görevliler 'sen yalnız gidemezsin' dediler. Bende 'komşum Abdullah var, arayın beni alsın' dedim. Komşumu aramışlar 'Ali amcayı alın götürün işi kalmadı demişler. Komşum Abdullah da beni öldü zannetmiş, mezarımı kazdırmış. Adana’da bulunan hısım akrabalara haber vermiş. Onlar da Kozan’a gelmişler. Kefenliğimi ve diğer eşyaları alıp hazır etmişler. Mahallede bulunan bir camiden de sala verdirmişler. Ben bunu öğrendim ömrümü uzattılar."

HEM ÜZÜLDÜK HEM SEVİNDİK

Ali İçen’in komşularından Ahmet Tarhan, komşusunun eşinin ağlayarak kendisine, "Ali emmi ölmüş dedi. Çok üzüldük. Biraz zaman geçtikten sonra tekrar seslendiler 'adam yaşıyormuş ölmemiş' dediler. Böyle bir olay oldu. Hem çok üzüldük hem çok sevindik" dedi. Tarhan, Ali İçen'in öldüğü haberini duyanların evine geldiğini yaşadığını öğrenince sevindiklerini kaydetti.
Fatih Tutar isimli komşusu da Ali İçen'in hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Öldü diye bize haberi geldi. Evinin yanında toplandık. Sonra ölmemiş diye bir haber daha geldi. Yanlışlık olmuş dediler. Ali amcanın mezarı kazılmış. Salası verilmiş. Defnedecektik artık ölmediği haberi gelince dağıldık" diye konuştu.