BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Birand'dan 'cuma namazı' uyarısı

Kentsel dönüşüm sürecinin konuşulduğu toplantıya 'cuma namazı' uyarısı damga vurdu. Birand'ın yaptığı uyarıya Abbas Güçlü karşı çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ında katıldığı Marmara Belediyeler Birliği Kentsel Dönüşüm Toplantısı ilginç anlar yaşandı. Toplantıya katılan Birand, "biraz çabuk olalım bugün cuma" deyince Abbas Güçlü'den ilginç bir yanıt geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki toplantıda medya mensuplarının kentsel dönüşüm üzerine görüşleri masaya yatırıldı.

mehmet-ali-birand.jpg
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla yapılan toplantıda Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand ilginç bir uyarı yaptı.

CUMA VAKTİ ÇABUK OLALIM

Bugün günlerden "Cuma" olduğunu hatırlatan Birand, konferanstaki konuşmacıları uyararak, "Tempoyu biraz hızlandıralım malum bugün Cuma birazdan salon boşalacak" dedi.

erdoğan-bayraktar.20121214124539.jpgBu uyarıya Milliyet yazarı Abbas Güçlü'den itiraz geldi. Güçlü,  yapılan toplantının daha kıymetli olduğunu belirterek "Cuma namazından daha çok sevap kazandırır" dedi.

Bu sözlere Bakan Bayraktar ile birlikte salondaki katılımcılardan sitem geldi. Bakan Bayraktar, "12'ye kadar vaktimiz var" diyerek Birand'ın 'cuma uyarısına' destek çıktı.

NEHRİ TERSİNE AKITAMAYIZ

Bayraktar kentsel dönüşüm için ise "Doğudan batıya göç var bunu engelleyemeyiz zorla nehirleri tersine akıtamayız. İstanbul'a bizim dönemimizde gecekondu yapımı durdu. Avrupa, Meksika bizden çok çok geride onlar battı ama biz batmadan ilerliyoruz" diye konuştu.

Konferansta görüşlerini dile getiren Mehmet Ali Birand, kentsel dönüşümle ilgili Bakanlık'tan şeffaf ve detaylı bir site hazırlamasını istedi. Vatandaşın aklının karışık olduğu için böyle bir şeyin elzem olduğunu hatırlattı.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ise "Kentsel dönüşüm konusunu ancak Başbakan Erdoğan ve Erdoğan Bayraktar çözebilir" diyerek İzmir'in daha kötü durumda olduğunu belirtti.

Bloomberg HT koordinatörü Ali Çağatay, programlarında kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini açıkladı. Bakan Bayraktar'dan izin isteyen Çağatay kentsel dönüşümü bir Karadeniz fıkrasıyla anlattı.