BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yılın Kişisi'ne sürpriz ismi!

Kısa süre önce "Yılın Yaşayan En Seksi Erkeği" seçilen Kuzey Kore lideri, bu defa da Amerikan Time dergisinin okuyucularının oylarıyla "Yılın Kişisi" seçildi.

Abone ol

Amerikan Time dergisinin genelekselleşen ve dünyada ilgi uyandıran 'Yılın Kişisi''nin ilk aşaması tamamlandı. Time dergisi "Yılın Kişisi"ni önce internet ortamında okuyucularına seçtiriyor. Ancak "Yılın Kişisi"nde son kararı Time dergisi editörleri veriyor.

Time okuyucuları, "Yılın Kişisi" olarak Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u seçti. İnternet ortamında 5.6 milyon oy alan Kim Jong-un seçilmesine hackerların yardım ettiği belirtildi.

Time dergisi, "Yılın Kişisi" oylamasının sonuçlarını manipüle etmek için internet sitelerinin bazı kişilerin saldırısına uğradığını açıkladı.

NİHAİ SONUÇ 19 ARALIK'TA

Time, internet oylamasının resmi olmadığını, dergi editörlerinin seçeceği 'Yılın Kişisi'nin 19 Aralık’ta açıklanacağını belirtti.

İKİNCİ JON STEWART

'Daily Show' sunucusu Jon Stewart, 2 milyona yakın oyla Kim Jong-un’un en yakın takipçisi oldu. Burma liderleri Aung San Suu Kyi ve Thein Sein, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, New Jersey valisi Chris Christie ilk 10’a giren isimler arasında.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ilk 10’a girmesinin yanı sıra aynı zamanda 'kesinlike olamaz' seçeneği en çok işaretlenen aday oldu.

Gangnam Style’la fenomen olan Güney Koreli şarkıcı PSY ise 17’inci sırada yer aldı.

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ

Babası Kim Jong-il'in ölümünün ardından 2011'de Kuzey Kore'de devlet başkanlığı koltuğuna oturan Kim Jong-un, bu yıl "internet ortamında" şanslı bir yıl geçirdi.

Kuzey Kore lideri, geçtiğimiz haftalarda gündemle alay eden haberleriyle öne çıkan internet sitesi "The Onion" tarafından 2012’nin Yaşayan En Seksi Erkeği’ seçilmişti.

"The Onion"un dalga geçmek için yaptığı haber Çin Komünist Partisi yayın organı tarafından ciddiye alınmış ve Kim Jong-un tebrik edilmişti.