BIST 10.059
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,26
HABER /  GÜNCEL

Alex Fener'e imzayı atacak mı?

Fenerbahçe Kaptanı Alex transfer söylentileri hakkında cevap verdi.

Abone ol

Alex "Ocak ayından sonra büyük ölçüde nasıl karar vereceğim şekillenir. Sakin bir kafayla düşünmek istiyorum ama futbol oynamak istediğim kesin" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza, transferinin ocak ayından itibaren biraz daha şekilleneceğini ve teklifleri inceleyerek, kararını vereceğini açıkladı.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Brezilyalı futbolcu, kendi sitesinde transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, bundan sonra nerede oynayacağı konusunu henüz netleştirmediğini belirterek, "Çokları 'bundan sonra ne olacak' diye soruyorlar. Evet, planım çok basit, futbol oynamak ve futbolu oynarken keyif almak istiyorum. Nerede yapacağım peki bunu? Gerçek söylüyorum bunu daha netleştirmedim" dedi.

Transferi konusunda ne Fenerbahçe ile ne de başka bir Brezilya kulübüyle görüşmediğini vurgulayan Alex, "Sanırım ocak ayından itibaren bu biraz daha şekillenecek ve o vakit ben de kararımı vereceğim. Mutlaka bu kararı vermek zor olacak. Çünkü yeni bir sözleşme yapmak her zaman zordur. Teklifleri birçok açıdan inceleyecek ve her zaman yaptığım gibi sakin bir kafayla karar vereceğim" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'DE ADIMI KULÜP TARİHİNE YAZDIM"
Fenerbahçe'de bu sezon elde ettiği başarılara da değinen Alex, ligde "100'ler Kulübü"ne girdiğini ve kulübün en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncusu olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'de Brezilya'daki başarısını yakaladığını anlatan Brezilyalı futbolcu, "Fenerbahçe'de geçen ay, adımı silinmez harflerle kulüp tarihine yazan bir rekora ulaştım. Fenerbahçe'de 189 maç sayısıyla takımın en fazla lig maçında forma giyen ve 100 gol sınırını aşan yabancı futbolcusu oldum. Dahası kulübün tarihindeki 3000. golü atmakta bana nasip oldu. Burada bulunduğum süre zarfında bu rakamlara ulaşmanın bana verdiği mutluluğu inkar edemem. Brezilya'da oynadığım takımlarda nasıl adımı kulübün tarihine güzel bir şekilde yazma başarısı gösterdiysem, burada da bu başarıyı yakaladım."

"KENDİMİ FUTBOL DÜNYASINDA ÇOK PRESTİJLİ ADDEDİYORUM"-
Alex De Souza, Brezilya'da oynadığı kulüplerde elde ettiği başarıları da anlattı. "Kariyerime bakınca kendimi futbol dünyasında çok prestijli addediyorum" diyen Alex, şunları kaydetti: "Coritiba'da oynadığım dönemde, o zaman kulüp tarihinin en kötü yıllarını yaşıyordu. Para yoktu, antrenmanlar için iyi bir altyapıya sahip değillerdi. Ancak bütün tersliklere rağmen orada kendimi ispatlama imkanı buldum. Sonrasında Palmeiras'a geldiğimde Libertadores Kupası'nı kazanma hedefleri vardı ve bunu da başardık. Bununla beraber kulübün müzesini zenginleştiren daha farklı iki kupa daha kazanmıştık: Mercosul ve Brezilya Kupası. Daha bunun yanında (Tupanzinho ile beraber) kulüp tarihinin Libertadores Kupası'nda en çok gol atan futbolcusu olarak adımı tarihe yazdırdım. Sonrasında Cruzeiro'da Brezilya şampiyonu olan bir takımın parçası olarak önemli başarılara imza attım. Ayrıca Eyalet şampiyonluğu ve Brezilya Kupasını da kazanarak bir yıl içinde 3 başarıyı göğüsledik. 2003'de takımın gol kralı oldum ve kulüp tarihinin bir sezonda en fazla golü atan futbolcusu olarak adımı kulüp tarihine yazdırdım."