BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Alex enayi mi kahraman mı?

Başlık sizi şaşırtabilir ama gerçeğin sorgulanması.. Milliyet'ten Uğur Meleke'nin önerisi bu soruyu sormamıza neden oldu.

Abone ol İNTERNETHABER- Taraftarlıkla fanatiklik hep birbirine karıştırılır. Sahalarda centilmenlik yapana aptal gözüyle bakılır ülkemizde. Bir elin parmağını geçmeyen bu kişilere de her türlü hakaretler yağdırılır.

Spora bakışımız Avrupalılardan o kadar farklı ki.. Bu soruna Milliyet spor yazarı Uğur Meleke parmak basıyor. Kamuoyuna şu soruyu soruyor:  

Birçoklarımızın "hadi ordan sende, burası Türkiye" dediğini duyuyor gibiyiz. "Alex penaltıyı dışarı attığıyla kalır Galatasaray alır başını gider" diyenler de çıkacaktır.

Ama olsun yine de düşünmeye değer bir konu..Taraftarların bam teline basıyor. Can alıcı bir soru yöneltiyor. Meleke, Alex örneğini verdikten sonra gerekçelerini de sıralıyor. Alex topu dışarı atsa 30 yıl sonra bile konuşulacak. Haksız da değil aslında:

(...)Alex gibi olmak isteyen yüz binlerce çocuk, Alex’e öykünen, onun formasına onlarca lira ödeyen yüz binlerce genç, yıllar sonra ligde kazanılan bilmemkaçyüzüncü 3 puanı mı hatırlarlardı, yoksa Fenerbahçe kaptanının penaltıyı bilerek auta atarak sergilediği efsanevi dürüst davranışı mı? Dürüstlük, adalet, sportmenlik, İngiltere olmaya, Chelsea olmaya, Fowler olmaya endeksli olamaz sadece...

Doğru olmak, âdil olmak, centilmen olmak; Türkiye olmak, Fenerbahçe olmak, Galatasaray olmak, Baba Hakkı olmaktır biraz da...