BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  POLİTİKA

Meclisde Kürtçe mönü

Meclis kürsüsündeki fırtına kopartan Kürtçe, bu kez tat getirdi. Nedeni de sanırız Kürtçe'nin sunulduğu mekandı.

Abone ol Her gün yüzlerce vekilin yemek yediği Meclis lokantasında bu hafta Muş yemekleri vardı. Kürt mutfağının yemekleri mönüde Kürtçe isimleriyle yer aldı.

Meclis çatısı altında 'Kürtçe' hassas bir konu. Kürtçe yemin nedeniyle Meclis'ten atılan milletvekilleri olurken, bu dönem Kürtçe kullanılan bir kavram Genel Kurul salonunu karıştırdı.
 
Ancak iş politikadan uzaklaşınca Meclis'in de, milletvekillerinin de yaklaşımı farklılaşıyor.
 
Her hafta bir ilin yemeklerini hazırlayan Meclis lokantasında bu hafta Muş yemekleri, Kürtçe isimleriyle yer aldı: Hasut, kıskançlık dolması ve hellim aşı...
 
Kürtçe isimleriyle Meclis lokantasındaki mönüde yerlerini alan bu iki yemeğe DTP'li milletvekili Nuri Yaman referans oldu.
 
Yaman, "Görümce ile gelin birbirini kıskanıp yemek yapma yarışına girmiş ve 'hasut' yani kıskançlık dolması çıkmış" dedi.
 
Yemeklerin hikayesi gibi tariflerine de hakim olan Yaman, kıskançlık dolmasının beyaz lahana, kıyma, pirinç, sumak ve soğandan yapıldığını anlattı.
 
Tariflerini verdiği yemekleri Meclis lokantasında deneyen DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, yemeklerinin Kürtçe isimleriyle mönüde yer almasından memnun ancak Meclis aşçılarının performansından aynı derecede memnun değil.
 
Yaman, "Çıkan yemekler pek beklediğim tatta değil onları motive ettim" diye konuştu. (Haber: Gonca Şenay/ CNN Türk)